Flanderscup in Halle

Flanderscup in Halle

Voor de meesten onder de rijders zit de zomervakantie erop. Zij maakten de oversteek naar Halle om daar te strijden de Flanderscup. Bij de elites men ging de overwinning naar de Europese Kampioen Joffrey Wouters. Hij hield zijn broer Dean achter zich.

Nog niet alle rijders maakten gebruik van deze wedstrijd in Halle. Onder een stralend zonnetje mochten de cruisers 16 jaar en jonger beginnen aan hun finale. Het was strijden tot op de meet en daardoor nam Robbe Baisipont de overwinning mee naar BMX Team Bekaf Aarschot. De tweede plaats werd bemachtigd door Jill Boeck voor Circuit Zolder. Zijn broer Rune Boeckx kwam als derde over de finish.

Bij de cruisers 17/29 jaar was Robbe Verschueren de beste man. Hij haalde gemakkelijk de winst binnen. De tweede plaats ging naar Ice Factory rijder Dennis Steemans. Hij werd op het podium geflankeerd door zijn teamgenoot Gerben Goeman.

Bij de cruisers 30/39 hadden we maar twee deelnemers. Dus het was strijden in de reeksen voor de winst. Het was duidelijk het dagje van Bart Suttels. Hij wist alle manches te winnen en nam zo de dagzege mee naar Aarschot. De tweede plaats was voor Gino Marechal die uitkwam voor de organiseerden club namelijk BMX Halle.

Bij de cruisers 40 jaar en ouder was het wisselend een andere winnaar in de reeksen. Dus diegenen die de meeste power in zijn benen had voor de finale was de eindlaureaat. Het was de Molensprinter David Van Uffel die het beste uit de startbar kwam en naar de overwinning fietste. De tweede plaats was voor Pieter Adams van KVC Noordzeemeeuw. De derde plaats was voor de rijder uit BMX Bekaf Aarschot namelijk Jurgen Van Avondt.

Bij de cruisers Girls kwam Femke Verelst het beste uit haar zomerstop. Ze nam de winst voor Dare 2 Race BMX Team; Britt Baetens reed naar de tweede plaats toe voor BMX Emotion. De derde plaats was voor Liese Lumbeeck VZW Antwerp BMX.

Bij de jongste boys ging de winst naar een sterkrijdende Noah De Carne van KVC Noordzeemeeuw. Mauro Vander Sype van BMX Stars en Arjen Demeestere voor Top Gear BMX vervolledigde het podium.

Bij de meisjes van 5-6 jaar waren er maar drie meisjes die achter het starthekke kwamen. De winst was voor Lisse Torfs van Dennenteam Keerbergen. De tweede plaats ging naar Zolder onder de naam van Chloë Wolfs. De derde plaats ging naar Auke Demeestere Top Gear BMX.

De Boys van 7 jaar stond er geen maat op de kunsten van Rune Vansummeren voor Fair Play riders Neerpelt. Hij wist Oliver Wyns en Tibe Torfs van de overwinning te houden.

Bij de Boys 8 jaar was het weer een rijder uit Aarschot die de winst naar zich toe haalde. Onder de naam van Gust Lenaerts kwamen de bloemen mee naar BMX Team Bekaf. Arto Cop voor Ranst en Lander Janssens waren de tweede en de derde plaats weggelegd.

Bij de girls van 7/8 jaar kregen we maar vijf rijdsters aan de start. De beste papieren waren voor Floor Moons die voor Peer naar de eerste plaats ging. De tweede plaats was voor Delphine Beirinckx en de derde plaats was voor Diete Demeestere. De jongste rijdster uit Paal namelijk Jelthe Verheyen moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats.

Jayden De Locht was de beste bij de boys 9 jaar. Hij hield de kleuren van Peer hoog. De tweede plaats was voor Ryu Demuyser uit Zolder en de derde plaats was voor Jamie Dosquet ook uit Peer.

De boys 10 jaar kwamen met de beste rijder uit Dessel naar voren. Namelijk Yarno Colbrant nam de hele wedstrijd de strijd in handen en fietste naar de dagzege toe. De tweede plaats ging naar de rijder uit Soumagne namelijk Jessy Pantalone. Het volledige podium werd vervolledigd met Noah Steegen uit Vlijtingen.

Anouck Verweij nam een mindere start in haar eerste reeks en eindigde pas vierde maar de volgende reeksen gaf ze niet meer uit handen. Ze fietste een zeer sterke finale en haalde de dagzege thuis. De tweede plaats was voor Fleur De Tant uit Halle en de derde plaats ging naar Tess Kofler voor Pulderbos.

Bij de Boys 11 jaar zette Noah Erlich de puntjes op de I na zijn mislopend WK wilde hij laten zien dat hij bij de betere rijders van zijn leeftijd hoorde. vandaar deze mooie overwinning op zijn palmares. De tweede plaats ging naar Lars Bosch en de derde plaats ging naar Vince Van Doorslaer.

Maar zeven rijders aan de start bij de boys 12 jaar. Axl Bosch voor Pulderbos nam de winst voor Jasper Vansummeren en Robin Verweij liet een sterke indruk na op dit parcours in Halle. Hij behaalde een derde plaats.

Bij de girls 11/12 jaar was het alles voor Sanne Lumbeeck. Zij reed sterk over de hindernissen heen en niemand kon haar belagen. Dus de dagzege was voor de rijdster uit het team van Björn Wijnandts. De tweede plaats ging naar Lore Wolfs en de derde plaats ging aar Sterre Van Gastel.

Rune Roefs was de sterkste in de reeks van de boys 13 jaar. Hij wist in Halle alles te winnen en straalde heel wat zelfvertrouwen uit. Dat kan alleen maar goed zijn voor de komende wedstrijden. De tweede plaats ging naar Senne Verelst en Ferre T’Seyen moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Ziko De Coster was de snelste bij de boys 14 jaar. In de tweede reeks moest hij één iemand voor zich dulden maar in de finale zette hij alles terug recht. De tweede plaats ging naar Thibault Van Laere en de derde plaats was voor Ilias Akkermans.

Girls 13/14 jaar was Verona Van Mol die een matige start nam in de eerste reeks en daardoor tweede eindigde maar in haar andere reeksen waren haar starten top en kon niemand haar bedreigen. De winst ging met gemak naar Verona voor Meybo Factory team. De tweede plaats was voor Lotte Wolfs voor het Team Rift BMX en de derde plaats was voor Demi Nieuwenkamp.

Bij de boys 15/16 jaar stond er geen maat op de rijder uit het team van BMX Emotion. Onder de naam van Arno Braeken kon je de winnaar van de dag terugvinden. De tweede plaats was voor zijn teamgenoot Owen Mielczarek en de derde plaats ging naar Robbert Van STaeyen voor het Dare 2 Race Team.

Bij de boys 19+ liet Dennis ‘The Stunter’ Steemans zien dat hij zeker nog een man van betekenis kon zijn. Voor zijn eigen team Ice dat mee in de organisatie zat in Halle zette hij zijn beste beentje voor en pakte zo de overwinning. De tweede plaats was voor Roy Van Aken en de derde plaats ging naar Jari Cammans.

Bij de girls 15+ waren er maar drie deelneemsters aan de start. Dus ze wisten al van bij het begin dat ze op het podium stonden. In welke volgorde dat moesten ze onder elkaar nog uitmaken. De beste papieren waren voor Julie Heusequin. De tweede plaats ging naar Valerie Vossen en de derde plaats was uiteindelijk voor Zoë Schaerlaeken.

Bij de junioren 17/18 jaar kwam Yenthe Haerden het beste voor de dag. Hij wist Bo Schroyen achter zich te houden en ook Maxim Van Roosbroeck kon de pret niet derven bij Yenthe. Doch de jongens zijn goed uit hun zomerstop gekomen.

Bij de elites men was het uitkijken naar de gebroeders Wouters. De Europese Kampioen Joffrey nam de beste start en zijn broer volgde hem op de hielen maar een paar kleine foutjes koste hem de aansluiting. Dus de winst voor Joffrey en Dean was blij met zijn tweede plaats. De derde plaats was voor Jan-Viktor Vranckx. De rijder uit Heultje Westerlo had een matige start in zijn eerste reeks. Kwam pas zesde binnen maar herpakte zich gedurende de dag en resulteert in een mooie derde plaats. Hopelijk is hiermee het goede beeld voor het laatste deel van zijn seizoen gezet.

Volgende week reist de hele caravaan naar Ravels om daar de volgende wedstrijd van het seizoen aan te vatten.