Flanderscup Ravels 11 augustus 2019

Flanderscup Ravels 11 augustus 2019

Op het vernieuwde parcours in Ravels mochten de jongens en meisjes hun wedstrijd betwisten voor een manche van de Flanderscup 2019. Het was de vijfde manche van dit klassement dat hier verreden werd. Julie Huesquin pakte de winst bij de girls 15+ en bij de elites mannen was de overwinning voor Marthijn Bogaert

Onder een bewolkte hemel mochten de rijders beginnen aan hun vijfde manche voor de flanderscup. Het was af en toe een zonnetje dat door de wolken priemden om het wat aangenamer te maken maar op de vernieuwde track die de club onder leiding van Patrick Ooms hadden gelegd. Spanning en spektakel was er zeker terug te vinden om en bij Ravels.

De jongste rijders van 5 en 6 jaar mochten de spits afbijten. De spanning was af te lezen op hun gezichtjes maar ze zetten hun beste beentjes voor en streden tot de finish voor de winst. In Ravels waren de beste papieren voor de thuispiloot Sebas Van Hout. Hij bezorgde zijn club de eerste overwinning van de dag. De tweede plaats ging naar KVC Noordzeemeeuw onder de naam van Noah De Carne. Het volledige podium werd bezet door de rijder uit Westerlo namelijk Jens Leirs.

Voor de boys van zeven jaar was het Rune Vansummeren die de overwinning meenam voor de club Fair Play Riders uit Neerpelt. De tweede plaats ging naar BMX Dennenteam Keerbergen onder de naam van Oliver Wyns. En Jack Castille van BMX Wizard werd derde in Ravels.

Mats Van Gils verzorgde Ravels een tweede overwinning van de dag bij de boys van acht jaar. Je zag de voorzitter Patrick Ooms glunderen op het terras van hun nieuwe parcours. De tweede plaats was voor Arto Cop van BMX Ranst en de derde plaats was voor Rios Koppen van de thuisclub Ravels.

Bij de Boys van negen jaar was het voor Ryu Demuyser die de bloemen in ontvangst mocht nemen voor de Club uit Zolder. Hij nam een matige start maar zette alle zeilen wind bij en fietste naar de winst toe. Zijn clubgenoot Maxime Medaerts nam de tweede plaats over en Keo Van Rooy die tevreden moest zijn met een derde plaats voor Dessel.

Ranst boven voor de boys van 10 jaar. Niels Beeusaert fietste van start tot finish aan de leiding en nam zo de bloemen mee naar huis. De tweede plaats was een gevecht tussen Jessy Pantalone en Josse Van Deuren. De laatste moest de meerdere kennen in Jessy waardoor hij naar de derde plaats fietste.

Lars Bosch nam in de kwartfinale en de halve finale wat gas terug om zich zo op te laden naar zijn finale bij de boys 11 jaar. Daar fietste hij voor Pulderbos iedereen naar huis. De tweede plaats was voor Noë Erlich voor Zolder en ook de derde plaats was voor een rijder uit Zolder namelijk Unique Everts.

Mika Ooms voor Supercross BVC Bikes toonde zich de betere bij de boys 12 jaar. Zijn overtuigingskracht om naar de winst te fietsen was duidelijk. De anderen kregen het nakijken. Dieter Brouns deed er alles aan om in het spoor te blijven van de piloot van Supercross maar strandde net op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Axl Bosch voor Pulderbos.

Bij de boys 13 jaar was Rune Roefs kandidaat winnaar voor de overwinning. Hij toonde zich al de hele dag de betere op het technische parcours in Ravels en dat resulteerde in de winst van de finale. Gianni Terrijn moest zich als tweede tevreden stellen met die plaats ook al had hij op meer gehoopt. Yeno Vingerhoets kwam weg met een derde plaats voor Frits BMX

De nieuwe Belgische Kampioen Tjörven Mertens liet zien dat hij de trui waardig was. Van start tot finish nam hij de touwtjes in handen bij de boys 14 jaar en pakte hierbij de winst voor Team Rift BMX Belgium. Dieter Brouns deed hetzelfde als zijn broer. Strijden voor een mooie ereplaats. De tweede plaats was het hoogst haalbare voor hem in Ravels. Ethane Bourguignon pakte voor Supercross BVC Bikes de derde plaats mee.

Wannes Magdelijns uit Oevel regeert al weken bij de boys 15-16 jaar. Zo ook in Ravels zette hij de puntjes op de I. Hij pakte daar voor Meybo Factory Team Belgium de zoveelste overwinning op rij. Jools Melis pakte de tweede plaats voor Thrill Factory Team Europ. En het podium werd vervolledigd door Seppe Laenen voor Supercross BVC Bikes Benelux.

Bij de Boys 17 jaar was Robbe Meerts de sterkste van het pak. Hij pakte de winst voor Haro BMX 4 Life Team. Yenthe Haerden die de strijd aanging met de mannen strandde op een mooie tweede plaats ook al had hij het gevoel dat er meer inzat. Joppe Van Den Broeck vervolledigde het podium voor Pulderbos.

Dennis Steemans de Stunter was terug in zijn element op de track in Ravels. Hij pakte voor Ice Factory Team de overwinning bij de boys 19 jaar. Roy Van Aken moest toekijken hoe the stunter het voor hem klaar speelde en werd knap tweede voor Target BMX Team. De derde plaats ging naar Seppe Beijens voor Frits BMX Team.

Yeno De Clercq was oppermachtig in de categorie Cruisers 16 jaar. Hij wist Robbe Baisipont van BMX Bekaf Aarschot achter zich te houden en de piloot uit de Club van Zolder Rune Boeckx moest het podium op als derde.

Robbe Verschueren ook in goede doen de laatste weken. Hij toonde in de cruisers 29 jaar dat hij de betere is op dit ogenblik. Hij liet geen enkele overwinning liggen en toonde zich als de betere in Ravels. De tweede plaats was voor Dennis Steemans van Ice Factory Team Belgium. Het volledige podium werd afgesloten door Brent Vanhoof voor Haro BMX 4 Life Team.

Bij de cruisers 30 jaar kregen we maar één rijder achter het starthekke. Hij mocht overal het applaus in ontvangst nemen voor durf en doorzetting. Hij pakte dan ook onder de naam van Peter Oosterop de winst mee naar BMX Bekaf Aarschot.

Bij de cruisers 40 jaar liet Wesley Van Gastel zien dat hij zeker nog niet afgeschreven is. Hij bezorgde Dare 2 Race BMX Team de overwinning. Het was thans een spannende strijd met Walter De Visscher maar het was uiteindelijk Wesley die de winst pakte. De derde plaats ging naar Yvan Laenen die alles van op veilige afstand in de gaten sloeg.

Bij de jongste girls was het Zoë Wolfs die voor de winst zorgde voor Team Rift BMX Belgium. De tweede plaats ging naar Liese Lumbeeck die ook een ganse dag goed in vorm was maar de betere moest kennen in Zoë. De derde plaats was voor Britt Baetens van BMX Emotion Team.

Bij de girls 5 jaar was de winst voor Laïs Van Rooy voor Dessel. Zij nam de hele meute op sleeptouw en hield overal goed de deur dicht. De tweede plaats ging naar Lisse Torfs van Dennenteam Keerbergen. De kleinste spruit uit de familie Wolfs namelijk Chloë mocht als derde het podium op. Zij treed hiermee in de voetsporen van haar zussen.

Delphine Beirinckx was de snelste bij de girls van 7 jaar. Zij pakte voor BMX Circuit Zolder de overwinning. De tweede plaats was weggelegd voor Emie Collet en het was Loesie Campaert van BMX Wizard die naar de derde plaats fietste in strijd met Floor Moonen die helaas net naast het podium viel.

Bij de girls 9 jaar toonde Amer Blom dat zij de sterkste was. Eline Wijnants probeerde aan te klampen maar strandde op een tweede plaats. Anouck Verweij die in de finale een mindere start kende moest een hele wedstrijd achtervolgen en kwam niet dichter dan een derde plaats.

Sanne Lumbeeck was de beste voor Sterre Van Gastel en Dieuwke Heyvaert bij de girls 11 jaar.

Verona Van Mol is na revalidatie terug aan haar weg aan het timmeren om haar hoogste niveau te halen. In Ravels gaf ze iedereen het nakijken. Lotte Wolfs was de enige die deels in haar wiel kon blijven maar een tweede plaats was voor haar het hoogst haalbare. De derde plaats ging naar Britt Huybrechts.

Julie Heusequin nam de winst voor de tweeling Gommers in de categorie girls 15 jaar. Het was een mooie strijd tot aan de laatste lijn en daar nam Heusequin resoluut de leiding in handen. Aiko Gommers als Europese Kampioen moest haar meerdere kennen. De nieuwe wereldkampioene Robyn Gommers kwam als derde over de finish.

Bij de elites men was het uitkijken wie er als beste uit de startblokken kwam. Er was strijd te zien tussen Martijn Bogaert – Nick Vandeput en Michael Brias. Jan-Viktor Vranckx nestelde zich ook mee in het groepje voorin maar bij het ingaan van de prosectie moest hij zich even inhouden en waren de drie voorin wat meters voor. Het werd een strijd op het hoogste niveau waarbij Martijn Bogaert het laken naar zich toe haalde. Nick Vandeput werd tweede maar was niet tevreden over zijn behaalde resultaat. De derde plaats ging naar Michael Brias.

Volgende week reizen de rijders door naar Quargenon waar ze de strijd aangaan voor de Wallonie Cup.