Frans Claes derde in eindstand BeMC

Frans Claes derde in eindstand BeMC

Frans Claes is derde geworden in de eindstand van de Belgian Mountainbike Challenge. In een loodzware editie moest de Leuvenaar enkel Mathieu Van der Poel en Hans Becking laten voorgaan. Frans Claes is tevreden met zijn bronzen medaille.

De vierdaagse etappewedstrijd is niet voor niets de zwaarste mountainbike van de Benelux. De renners moesten in vier dagen zo’n 260 kilometers afleggen en maar liefst 8000 hoogtemeters bedwingen. Het mountainbikeparadijs in en rond La Roche- en-Ardenne leverde de voorbije dagen het strijdtoneel tussen de internationale mountainbike-tenoren.

De slotrit van de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC) was opnieuw bijzonder zwaar met een snelle start van de Nederlanders Mathieu Van der Poel en Hans Becking. Enkel de Belg Wout Alleman kon het verschroeiende tempo volgen. Het trio liet een verbrokkeld peloton achter. De tweevoudig Belgisch kampioen Frans Claes (Square Group MTB Team) moest zich de hele dag de longen uit het lijf rijden om zijn derde plaats in het eindklassement veilig te stellen. Daarvoor volstond een vijfde plaats in de slotrit van vandaag.

Frans Claes concentreert zich vanaf nu op de World Series Marathon in Polen op 2 juni. Daarna gaat het in rechte lijn naar het Belgisch Kampioenschap dat op 23 juni in Malmédy gereden wordt.

Foto’s : ©Koenraad Verschoren

Bron: PM