Frans Claes dertiende op EK marathon

Frans Claes werd mooi 13de op het EK marathon mountainbike in het Duitse Singen. Op een snel parcours en tussen een sterk deelnemersveld bleek Frans wel over goede benen te beschikken maar zaten de omstandigheden niet altijd mee, toch reed hij een sterke wedstrijd bekroond met een plek net buiten de top-10.
Vrijdag neemt Frans deel aan de 3-daagse wedstrijd BEMC in La Roche-en-andenne, waar hij hoopt zijn favorietenrol waar te maken.

Frans Claes gaf volgende reactie: ‘Van bij de start werd de gas meteen opengedraaid. Ik kon me in de voorste gelederen handhaven, maar na 12km zat ik in een modderige singletrack toch iets te ver in de groep. Iedereen moest hier te voet naar boven lopen en nadien werd er vooraan meteen doorgetrokken. Het deelnemersveld viel uit elkaar en zo zat ik in de tweede grote groep. Samen met Soren Nissen probeerde ik alsnog de sprong naar voren te maken, maar toen ik in een snelle afdaling een afslag mistte verzeilde ik terug in dezelfde groep. Met Pinto reed ik bijna heel de tijd aan de kop van de groep maar er was te weinig medewerking van andere renners om de kloof met de kopgroep te dichten. Halfweg koers telden we zo toch al enkele minuten achterstand. Ook de tweede ronde knapte ik samen met een sterke Pinto het meeste werk op, maar ook nu een gelijkaardig scenario. Stelselmatig raapte we wel nog heel wat geparkeerde renners op. Met nog 25km voor de boeg reed ik op de enige lange en steile helling weg van mijn kompanen en raapte zo nog enkele sterke renners op. Ik kon nog een goed slot rijden wat me op een 13de plaats deed belanden. Achteraf bekeken had er misschien wel ietsje meer ingezeten, anderzijds ben ik op dit snelle parcours – dat toch meer op maat is van krachtige renners – tevreden met deze prestatie. Vrijdag start ik alweer in de 3-daagse BeMC in La Roche-en-Ardenne, veel tijd om uit te rusten is er bijgevolg niet.’