Frans Claes tweede in Ischgl

Frans Claes tweede in Ischgl

Vorige week nog zei marathon mountainbiker Frans Claes dat de kloof met de absolute top steeds kleiner wordt. Deze week bevestigde hij met een tweede plaats in de Ironbike, een UCI etappewedstrijd in het Oostenrijkse Ischgl. Het goud was voor de Zwitser Urs Huber, leider in het UCI klassement.

Er verscheen een grote glimlach op het gezicht van Frans Claes (Square Group MTB Team) na de vierde etappe van de loodzware Ironbike in Ischgl. In het eindklassement nam hij dolblij de tweede plaats in beslag, op amper 11 seconden van winnaar Urs Huber. Daarmee bevestigt Frans Claes zijn uitstekende vormpeil.

Het was nochtans een loodzware editie met veel regen en abnormale koude temperaturen voor augustus. Op de slotdag zaterdag moesten de renners zo’n 3700 hoogtemeters overwinnen verspreid over ruim 76 kilometer. Frans: “Het was een harde race. Toen we de eerste keer over 2800 meter reden, waren we nog maar met vier: meervoudig Zwitsers kampioen Urs Huber, drievoudig wereldkampioen Alban Lakata, een Costa Ricaan en ikzelf. Ik wist dat ik vooral op Huber een voorsprong moest uitbouwen want hij stond 10 seconden voor in het algemeen klassement.”

Op de laatste zware beklimming tot 2800 meter probeerde de Leuvenaar zijn medestanders onder druk te zetten. De Costa Ricaan moest als eerste lossen, daarna ging het ook voor Lakata te snel. Enkel Huber kon volgen.  “Huber was echt beresterk. Wat ik ook probeerde, hij kon de hele tijd mijn wiel houden. Ook in de afdaling. En aan de finish had hij net dat tikkeltje meer power in de benen. De sterkste heeft vandaag gewonnen. Ik strand op een zucht van de overwinning, maar ik ben erg blij met de tweede plaats.”

Volgende afspraak is de Eiger Bike Challenge volgende week zondag in het Zwitserse Grinderwald.

Foto’s: Ischgl Ironbike