Frans Claes tweede in O-Tour marathon in Obwalden

Frans Claes tweede in O-Tour marathon in Obwalden

Frans Claes nam deel aan de O-Tour Marathon in het Zwitserse Obwalden. De Belgische kampioen reed een goede wedstrijd en werd tweede na Urs Huber. Hij geeft een reactie over zijn wedstrijd.

De wedstrijd begon niet al te best vandaag. Meteen na de start ging het 12km steil bergop en het eerste halfuur reed ik rond met een slecht gevoel in de benen. Na 5 km klimmen moest ik dan ook passen wanneer Urs Huber er vandoor ging samen met zijn landgenoten Stauffler en Chenaux. Ik besloot niet op te geven in de hoop mijn goeie benen ergens onderweg terug te vinden. En jawel, even later ging het stelselmatig beter en kon ik Stauffler en wat later, net voor de top van de eerste beklimming, ook Chennaux bijhalen en voorbijrijden. Ik telde toen al wel meer dan 2minuten achterstand op Huber, dus besloot ik niet te wachten op de achtervolgers en de inhaalrace in te zetten. Op de technische passages en tijdens de afdalingen voelde ik me in mijn sas en na 2uur wedstrijd kon ik zo terug inlopen op Huber. De tweede zware en lange beklimming ging nog zeer goed en daar waar ik het de vorige edities zwaar te verduren had (stijgingen tot 30%) had ik nu het gevoel kracht over te hebben. Ik liep zo nog wat in op Huber, maar die had nog een versnelling in huis en reed voor de top terug 1min30 weg. In de laatste afdaling nam ik geen risico’s meer en finishte zo op 1min32 van de winnaar. Misschien spijtig van de eerste kilometers toen Huber er vandoor ging en ik geen antwoord had, maar ik durf niet te zeggen dat ik anders wel gewonnen zou hebben. Huber in supervorm is zowat onverslaanbaar. De vorige 5 wedstrijden waar hij aan de start kwam won hij trouwens allemaal…De beste heeft dus zeker gewonnen vandaag. Zelf ben ik tevreden dat ik het goede gevoel te pakken heb en de vorm uitstekend is. Ik hoop deze lijn nog tot begin oktober door te trekken er zo nog een mooi najaar van te maken”.

 

Uitslag:

Urs Huber (Zwi)

Frans Claes (Bel) op 1min32

Arnaud Rapillard (Zwi) op 7min56

Andreas Moser (zwi) op 9min15

Hansueli Stauffler (zwi) op 10min56

Manuel Pliem (oos) op 12min19

Jeremy Huguenin (zwi) op 15min50

Andreas Kleiber (dui) op 16min29

David Schöggl (oos) op 18min02

Anthony Grand (zwi) op 19min46

Foto: Martin Platter