Frans Claes vierde in Big Roc Marathon in Houffalize

Frans Claes vierde in Big Roc Marathon in Houffalize

Frans Claes is vierde geworden in de Big Roc Marathon in Houffalize. De Leuvenaar reed lange tijd aan de leiding in een groepje van zes met onder meer Arne Tureluren en Sebastien Carabin. De Zwitser Konny Looser won uiteindelijk de race.

De mountainbikers kregen zondag 110 kilometer voor de wielen geworpen. Het parcours serveerde alles wat de streek rond Houffalize te bieden heeft: pittige hellingen, straffe singletracks en de typische technische afdalingen. Het weer zat evenwel niet mee. Vriestemperaturen zorgden voor spekgladde stukken op het parcours en de mountainbikers moesten tot tweemaal toe een sneeuwbui trotseren.

Voor de tweevoudig Belgisch kampioen Frans Claes was het zijn eerste wedstrijd na de Cape Epic in Zuid-Afrika in maart. Claes kende een goede start in Houffalize. De Leuvenaar nestelde zich stevig in de leidersgroep, met onder meer Arne Tureluren, Konny Looser, Hans Becking, Ben Thomas en Sebastien Carabin. Uiteindelijk won de Zwitser Looser de race. Frans Claes eindigde als eerste Belg op een verdienstelijke vierde plaats.

Frans Claes kijkt nu al uit naar de BeMC Marathon van Houffalize van volgende week. De mountainbiker hoopt tegen dan goed gerecupereerd te zijn van deze zware editie van de Big Roc Marathon. En uiteraard hoopt hij – net zoals vele andere bikers – op iets warmer fietsweer.

Bron: PM

Foto: Tomas Sisk