Geen provinciale titel voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team in Tielt

Veel volk op de flanken van de Poelberg in Tielt. Daar werd het provinciaal kampioenschap verreden.

Heel wat organisatoren hebben het moeilijk om een cross te geven en zij hebben de mogelijkheden geboden om de jeugd hun kampioenschap aldaar te rijden.

Bij de junioren is het een strijd tussen Jente Pierens, Lauwrijsen. Pierens trekt door en Vizeure kan volgen. Pierens pakt de titel voor Pauwels Sauzen Vastgoed Service. Ook Ruben Vanpraet kwam aan de start bij deze categorie. Hij kwam binnen op een 17e plaats.

Bij de beloften is het uitkijken naar de inzet van Bekaert. Bekaert neemt geen goede start maar Bekaert kan alles terug zetten in de tweede ronde. Hij brengt zijn krachten goed over op deze snelle omloop en hij heeft de titel genomen voor Telenet Fidea Lions. Roelant is tweede en wordt de provinciale kampioen. Hij was super tevreden met deze titel. Andreas Verdonck had geen superdag in Tielt. Desondanks het slechte gevoel wist hij toch nog een derde plaats te bemachtigen in het Provinciaal Kampioenschap. Algemeen behaalde hij een 9e plaats.

Wannes Vanden Bussche maakte een slechte start en kwam niet in zijn ritme gedurende drie ronden. Waaraan het lag, was niet echt duidelijk maar hij probeerde toch nog recht te zetten wat er kon. Vanuit de 43 rijders die er gestart waren kon hij alsnog een 24e plaats uit de brand slepen. Op zich was hij er niet tevreden mee.

Bij de nieuwelingen keken we uit naar de prestaties van Milan Kuypers en Brent Delaere. Het waren Harteel, Geuns en Delaere die de wedstrijd in handen namen en onder hun drietjes waren zij de podiumplaatsen aan het verdelen. Voor Milan Kuypers was het een superlastige omloop daar op de flanken van de Poelberg. Hij kon uiteindelijk wel een strak tempo aanhouden en de kloof op zijn drie vluchters klein houden. In de derde ronde begon hij wat meer foutjes te maken en was er van de aansluiting voorin geen sprake meer. Hij zakte weg naar een vierde plaats maar werd toch nog derde West-Vlaming.  Voor Brent verliep het allemaal wat vlotter. Hij kon blijven meegaan met zijn medevluchters en een derde plaats was voor hem het hoogst haalbare.

De jongste rijders en rijdsters kwamen een dag voordien aan de start op de Poelberg. Ook zij brachten het er goed van af. Lars Denys behaalde een tweede plaats bij de 12e jarige aspiranten. Hij moest zijn meerdere kennen in Durie Zeno. De derde plaats was voor Heirbaut.

Miel Dekien kwam aan de start in Tielt en behaalde een tweede plaats bij de 13e jarigen. Hij moest de meerdere kennen in Vancompernolle Tibo en de derde plaats ging naar Van den Meensel Lars.

Lewis Delaere behaalde een 14e plaats bij de 14e jarigen. Zij waren met 41 vertrekkers en dan naar een 14e plaats rijden is zeker een goede uitslag.

Ook Milan Denys mocht op het prachtige parcours de poelberg van start gaan.
Ze stonden met 43 nieuwelingen (1ste en 2de jaars samen ) aan de start. Milan had weer geen geluk met de lottrekking en moest terug achteraan van start gaan. Maar hij deed dit vandaag echt super. Hij raapte renner per renner op en werd knap 7de 1ste jaars. 18de algemeen.

Mont l’Eclus

04 november 2018

Op een supersnelle omloop mochten vader en dochter De Schoesitter hun kunnen ten toon stellen. En op welke manier ze dit deden. Shanyl kon een tweede plaats uit de brand halen op deze supersnelle omloop en Steven zelf behaalde een mooie 10e plaats.

Arendonk

03-04 november 2018

Op en rond het circuit in Arendonk werd een supersnelle omloop gemaakt en daar mochten onze jongens en meisjes hun wedstrijd betwisten. Bij Jana Van der Veken stonden ze met maar liefst 44 deelnemers aan de start waaronder vier meisjes. De lottrekking was haar niet zo goed gezind want ze moest plaats nemen op allerlaatste startlijn. Het was dus alle hens aan dek om zo vlug als mogelijk aan een sterke inhaalrace te beginnen. Daar slaagde Jana heel snel in om bij de jongens/meisjes van 13 jaar op te schuiven naar een 18e plaats algemeen. De tweede plaats bij de meisjes was voor haar. Ze werd net geklopt in de sprint. Lore De Geest werd tweede in Arendonk

.

Milan Van der Veken kwam aan de start bij de jongens en meisjes van 12 jaar. Voor hem ging het minder vlot om op te schuiven maar hij deed zijn uiterste best en kwam als 30e over de finish op 2.18 van de winnaar meeusen Lennert. De tweede plaats was voor Naud De Clercq en de derde plaats ging naar De STaercke Maxime.

Lore De Geest pakte een tweede plaats bij de meisjes in Arendonk. Ze waren met vier deelneemsters aan de start bij de Kamelencross in Arendonk. Dus het was kijken hoe de wedstrijd werd ingedeeld om dan de tactiek te bepalen. Lore moest haar meerdere kennen in Eline De Winter. Ze werd uiteindelijk 14e algemeen van de 22 vertrekkers en tweede bij de meisjes. Een sterke wedstrijd gereden.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Roberg Goedgezelschap – Nancy Aerts – renners zelf