Geen tegenstand voor Mathieu van der Poel in Bredene

Geen tegenstand voor Mathieu van der Poel in Bredene

In Bredene pakt Mathieu van der Poel zijn 16e zege van het seizoen. Tim Merlier bleef lang weerwerk bieden maar moest ook zijn meerdere kennen in de wereldkampioen. Gianni Vermeersch werd mooi derde.

Wout van Aert kon er niet bij zijn in Bredene daar hij de begrafenis van zijn grootmoeder moest bijwonen. Wie er ook niet waren : Eli Iserbyt. We kregen het startschot en meteen bleek dat de Wereldkampioen de wedstrijd in handen wou nemen. Samen met Thijs Aerts trok hij naar het veld. Merlier, Pidcock en Stybar leidden de achtervolging. Aan de materiaalpost ging Stybar naar de kop van de achtervolging maar hij verloor belangrijke plaatsen door een valpartij. Hij ging over de kop en moest wat tijd nemen om terug in zijn ritme te komen.

In de achtergrond heeft Vermeersch ondertussen Sweeck bijgehaald, Tom Pidcock volgt als vijfde, maar wel al ruim boven de minuut. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde liggen de eerste twee plekken vast, maar voor de derde plaats is het wel nog spannend. Vermeersch en Sweeck maken onder hun tweetjes uit wie mee op het podium mag in Bredene.

Opvallend: Van der Poel komt nog stevig ten val in de voorlaatste ronde. In een afdaling kiest hij voor het verkeerde spoor en belandt in de netten. Hij krabbelt rustig overeind: Tim Merlier volgt al op driekwart minuut, dus er is geen vuiltje aan de lucht voor de wereldkampioen. In de laatste ronde kijkt Merlier even achterom. Vermeersch heeft Sweeck afgeschud en volgt op een paar seconden van Merlier. De Kortrijkzaan heeft wel nog genoeg voorsprong over aan de meet. Gianni Vermeersch mag als derde mee op het podium. Er werd heen en weer gereden naar de kop van de wedstrijd maar lang duurde het spelletje niet.

In de vijfde ronde voelde Mathieu de tijd gekomen om onder stoom te komen. Hij trok door maar Merlier was bij de pinken en ging vlot mee’. Even een kleine aarzeling bij Merlier en dat was voldoende voor Mathieu om door te gaan. In de achtervolging kwam Vermeersch bij Sweeck en Pidcock kon ook meegaan. Hij het ingaan van de voorlaatste ronde lagen de eerste twee plaatsen vast. Winst voor Mathieu en tweede plaats voor Merlier. Er was alleen nog spanning voor de derde plaats. Vermeersch probeerde Sweeck onder druk te zetten en slaagde erin om hem op een kleine kloof te brengen waardoor hij de derde plaats kon pakken.

Uitslag Ethiascross Bredene 2019:

  1. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
  2. Tim Merlier (Creafin-Fristads)
  3. Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads)
  4. Diether Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal)
  5. Tom Pidcock (Trinity)
  6. Jim Aernouts (Telenet-Baloise)
  7. Thijs Aerts (Telenet-Baloise)
  8. Joren Wyseure (Balen BC)
  9. Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step)
  10. Sean De Bie (Roompot-Charles)