Geen wielercompetitie tot en met 30 juni 2020

Geen wielercompetitie tot en met 30 juni 2020

De UCI stelde het opnieuw opstarten van het internationale wielerseizoen zeker al tot 1 juli uit. Met die wetenschap én de aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad in het achterhoofd nam de Interfederale Coördinatiecel – een samenwerkingsverband tussen Belgian Cycling, FCWB en Cycling Vlaanderen – volgende maatregelen.
 
Tot en met 30 juni 2020 worden:

    Alle reguliere wielercompetities in België geschrapt
    De stages en wedstrijden van de nationale en regionale ploegen geannuleerd

Als er een mogelijk gedeeltelijke heropstart van de competitie op 1 juli zou mogelijk zijn – en als de besluiten van de Nationale Veiligheidsraad en de lokale autoriteiten dat toelaten – kunnen voorafgaandelijk oefentrainingen georganiseerd worden door de bevoegde afdelingen van de regionale federaties.
 
Voor de datum en de modaliteiten van opstart van de recreatieve organisaties wordt gewacht op verdere instructies van de overheid.
 
De Interfederale Coördinatiecel stelt een voorstel van tijdsplanning op, een mogelijke marstabel die de fasering van een mogelijke heropstart van de wieleractiviteiten omschrijft.
 
De nationale kalender wordt herschikt met de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad volgende woensdag zal aankondigen als eerste leidraad. Op dat moment zal er ook een beslissing volgen wat betreft de verschillende nationale kampioenschappen in de zomerperiode.
 
Het is van het allergrootste belang dat clubs, renners én recreatieve fietsers voor uitstappen, individuele en clubtrainingen de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad strikt opvolgen.

Bron : Belgian Cycling

Foto : Nancy Aerts