Githa Michiels nam goede seizoensstart

Githa Michiels nam goede seizoensstart

Het  echte mountainbikeseizoen moet nog beginnen. Maar Githa Michiels heeft al enkele zeges binnen voor haar nieuw team, het Spaanse Primaflor Mondraker Rotor Racing Team.  

Vorig jaar had Githa nog privé sponsors en was voor de rest op zichzelf aangewezen. Nu nam ze in november vorig jaar een belangrijke beslissing door over te stappen naar haar nieuwe Spaanse team. ‘Ik voel me daar direct aanvaard. Alles is goed geregeld en georganiseerd. Ik ben er heel blij mee. Ik tekende er voor twee seizoenen en krijg zo de kans om verder te groeien,’ aldus Githa.

Het vorige seizoen was er eentje om in te lijsten. Een bronzen medaille op het EK in Glasgow en enkele top tien plaatsen in wereldbekerwedstrijden. Het werd het jaar van de grote doorbraak van de Geelse. ‘Vooraf had ik zo’n sterk seizoen niet verwacht. Ik ben onwaarschijnlijk gelukkig dat het allemaal gebeurd is. Het was het resultaat van jarenlang hard werken. Volgend seizoen wil ik een keer op het wereldbekerpodium staan.’

Mental coach

Net zoals zo vele sporters zoekt Githa regelmatig een mental coach op. ‘Vlak voor de vorige Spelen ben ik ermee begonnen. Dat is heel belangrijk. Want je kan heel goede benen hebben, maar als het niet goed zit in het hoofd, wordt het niks. Dat heeft me al veel geholpen.,’zegt ze.

Het seizoen is alvast goed begonnen. In de Costa Blanca Race, een vierdaagse rittenkoers met twee renners in een team, boekte ze drie ritzeges en pakte de eindzege. ‘Ik voelde me de hele week goed en heb geen moment afgezien. Het was nog geen wereldbekerniveau, maar wel goed genoeg voor de seizoensstart. De volgende koers wordt de Sunshine Cup in Cyprus van 21 tot 24 februari. Die race won ik al eens. Maar het zal moeilijk worden om dit te evenaren. Er starten veel toppers, waaronder Anna van der Breggen. Een jaar voor de Spelen wil iedereen goed zijn en punten pakken voor de kwalificatie,’besluit Githa Michiels

Foto’s: El Awakate