Goede benen van Eli Iserbyt bezorgen hem zevende overwinning van dit seizoen

Goede benen van Eli Iserbyt bezorgen hem zevende overwinning van dit seizoen

De Waaslandcross is er eentje dat Eli Iserbyt op zijn palmares mag bijschrijven. Hij gaf in de eerste helft van de cross een teken van niet goed te zijn maar al gauw draaide de kansen en reed hij alleen naar de zege toe. Toon Aerts die telkens weer in de tang komt te zitten van de mannen van Mettepenningen kon naar een tweede plaats toe rijden. Michael Vanthourenhout mocht als derde het podium betreden.

De cross in De Ster te Sint-Niklaas werd meteen ontsierd met een valpartij. De betrokken renners waren Ryan Kamp, David van der Poel en Anton Ferdinande. Het leek er ernstig uit te zien maar na onderzoek bleek dat de val nogal mee veel voor de rijders. Het was Ryan Kamp die uit zijn klikpedaal schoot en die ten val kwam. Dan anderen konden hem niet meer ontwijken en gingen ook tegen de grond.

Voorin had men geen weet van deze valpartij en er werd stevig doorgegeven. Met een kopgroep van maar liefst 25 renners konden we de eerste ronde afronden. Aerts voelde de brui al hangen en nam meteen de wedstrijd in handen. Maar de mannen van Mettepenningen lieten het niet gebeuren. Ze gingen meteen op zijn wiel zitten. Voor sommigen in de kopgroep ging het tempo te hoog en zij moesten de groep laten rijden.

Het was vrij snel duidelijk dat de beste mannen in de wedstrijd Toon Aerts, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Corné Van Kessel waren. Zij konden zich van de anderen losmaken en de wedstrijd in handen nemen. De beloftenrenners deden er alles aan om de kloof zo klein mogelijk te houden en zelfs aan te sluiten maar telkens de eliten het gashendel open draaiden moesten zij de rol voorin lossen.

Toon Aerts wist dat hij zich niet in de luren mocht laten leggen door de mannen van Pauwels Sauzen en ging telkens als eerste of twee man zitten. Zo kon het ploegenspel minder gespeeld worden. Maar even een mindere passage van Aerts aan de zand en dat was het moment dat Iserbyt zijn kans zag. Hij reed het gaatje dicht met Van Kessel op zijn wiel en trok meteen door. De anderen van de ploeg stopten af en Aerts was gezien. De vogel was gaan vliegen.

Eli Iserbyt kon de laatste ronden zonder problemen afwerken en zo zijn zevende overwinning van het seizoen op zijn naam schrijven. Voor de tweede plaats was het nog vechten tussen Aerts, Sweeck, Van Kessel en Michael Vanthourenhout.

De foutenlast bij Sweeck begon hem zuur op te breken en hij koos in de laatste ronde voor het zekere. Hij ging zich niet meer in de depatten mengen. Dan was het Aerts, Van Kessel en Vanthourenhout nog die er konden voor vechten. Aerts wachtte zijn moment af om de laatste versnelling te plaatsen en dat lukte hem nog. Hij kon naar de tweede plaats rijden. In de strijd voor de derde plaats pakte Michael Vanthourenhout nog deze plaats. Corné Van Kessel viel net naast het podium.

Daguitslag :

  1. Iserbyt
  2. Aerts +0.14
  3. Vanthourenhout +0.20
  4. Van Kessel +0.23
  5. Sweeck +0.25
  6. Van der Haar +0.27
  7. Adams +0.44
  8. Vandeputte +1.05
  9. Wyseure +1.09
  10. Ruegge +1.10

Morgen staan ook deze heren voor de laatste keer dit seizoen achter de startlijn om hun allerlaatste wedstrijd te rijden in Oostmalle.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Bart Knops