GP Beringen

GP Beringen

Het heeft heel wat geweest om de wedstrijden allemaal te laten geworden. Maar de GP Beringen is altijd als een blok blijven staan met als eindwinnaars Pauline Ferrand-Prévot bij de dames en Carod Titouan bij de heren.

Het leek een mooi weekeinde te worden. De zon kwam piepen aan de horizon maar lang duurde het spelletje niet. De hemelsluizen werden opgetrokken en we kregen al heel snel een spekgladde omloop.

Bij de Dames was het uitkijken naar de wereldkampioene van 2015 in het mountainbiken Pauline Ferrand-Prévot wat zij op deze omloop zou doen. Het was al vlug duidelijk dat zij zich in haar sas voelde op de flanken van de Mijnterril in Beringen. Ze won met ruime voorsprong op Eva Lechner en de Belgische Kampioene Githa Michiels werd verdienstelijk derde.

Bij de heren waren het de Franse rijders die het mooie weer maakten. Zij reden vrij vroeg weg in de wedstrijd en het was aan de anderen om het tempo te zoeken om terug te komen. Het was Carod Titouan die won voor zijn landgenoot Jordan Sarrou en ook een derde plaats was voor een Franse rijder namelijk Joshua Dubau. De beste Belgs was Daan Soete.

Voor de rijders van MTB Vanomobil Cycling was het uitkijken naar hun prestaties. Ikken Seynave kwam aan de start op zaterdag toen de omloop er nog vrij droog bijlag. Zij kon met gemak een mooie voorsprong uitbouwen op de tweede in rij. Het deed haar enorm deugd om op de flanken van de mijnterril een overwinning te pakken.

copyright : cyclingeye.com

 Yoni Brouckmans 3 de plaats   en Claude Derveaux 2 de plaats.

copyright : cyclingeye.com

Onze kids en de anderen ook knappe race gereden.

copyright : cyclingeye.com

Zondag waren de weergoden de rijders niet zo goed gezind wat het Parcour heel glad maakte. Dat kon je hiervoor al lezen. Het gaf een heel andere wedstrijd. Veel valpartijen tot gevolg ook Nick Bruynincks gevallen gelukkig er goed vanaf gekomen.

copyright : cyclingeye.com

Aan al renners respect om daar aanwezig te zijn voor de  ene een leuk topparcours , voor anderen een beetje een nachtmerrie maar ze hebben allemaal super gereden want er waren toch heel wat grote namen aanwezig team Absalon en nog velen ook bij de  dames kwamen er velen om UCI punten te sprokkelen.

copyright cyclingeye.com

copyright : cyclingeye.com voor de foto’s.