GP Vermarc wordt gewonnen door Deceunick-Quick.step Florian Sénéchal

GP Vermarc wordt gewonnen door Deceunick-Quick.step Florian Sénéchal

Voor de meeste renners was het uitkijken naar dit weekeinde om de wedstrijden terug te mogen hervatten. Helaas werd het een weekeinde in mineur. In Wortegem-Petegem werd de wedstrijd op zaterdag, 04 juli 2020 stil gelegd door het overlijden van Niels De Vriendt. Zijn ploegmaten stonden op zondag, 05 juli 2020 aan de start om hem een eerbetoon te geven. Doch konden ze niet beseffen wat er de dag voordien was gebeurd.

Naar de wedstrijd zelf in Rotselaar : na een minuut stilte voor de overleden Niels De Vriendt vertrok de caravaan voor de eerste Belgische wedstrijd na de Corona Crisis. Het was meteen rijden van bij de eerste ronde. Dries De Bondt gaf het startschot voor een mooie wedstrijd. Elke keer hij het Rot in Wezemaal opreed trok hij door om te zien wie er mee kwam. Je zag meteen dat de renners zin hadden in het koersen. Viktor Campenaerts zette na de uitvallen van Dries De Bondt de ontsnapping van de kopgroep op poten. Voorin werd een groep gevormd waarbij Jakobsen het mooie weer probeerde te maken. Maar ook de veldrijders waren top aanwezig met onder meer Toon Aerts, Tim Merlier, Corné Van Kessel, … die zich in de kijker reden. Het was een beetje naar elkaar kijken om dan in de voorlaatste ronde een voorsprong bij elkaar te fietsen met vier renners. Het waren Florian Sénéchal, Oscar Riesebeek, Corné Van Kessel en Victor Campenaers die het onder hun viertjes mochten uitvechten. In de laatste ronde kregen we een aanval van Florian Sénéchal die een versnelling plaatste op het Rot (bergop). Niemand had meteen een antwoord klaar. Door deze versnelling moest Corné Van Kessel als eerste de groep lossen. Ook Campenaerts en Riesebeek hadden niet meteen een antwoord op deze uitval. Zo kon Florian Sénéchal naar zijn overwinning rijden. Hij kwam solo over de streep. De tweede plaats ging naar Oscar Riesebeek. De derde plaats was voor Viktor Campenaerts die daar heel tevreden mee was.

Milan Paulus

De verdere ereplaatsen waren voor Tim Merlier die als zesde de eindstreep overreed. Toon Aerts werd zevende. Dus de toon is gezet voor het nieuwe seizoen.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Jo Pijpops