Granville Factory team zonder UCI status in 2017

Granville Factory team zonder UCI status in 2017

Het management van het Granville Factory Team besliste om voor het seizoen 2017 geen UCI status meer aan te vragen.

De beslissing kwam er na grondige evaluatie van twee jaren werken onder de UCI vlag. “De voorbije twee jaar werd door het team een aanvraag ingediend om erkend te worden als UCI MTB TEAM.  Voor het seizoen 2017 is het een bewuste keuze om deze aanvraag niet te doen.  Onze ambities zijn zeker niet afgenomen, maar met het vrijgekomen UCI budget willen we zelf meer investeren om onze renners internationale ervaring te laten opsteken” verduidelijkt teammanager Pascal Loquet.

Teamcoach Maarten Gybels bevestigt: “Het lijkt ons een betere keuze om rechtstreeks te investeren in activiteiten voor de renners zoals stages, clinics en ondersteuning bij internationale wedstrijden dan in de UCI status”. Aan kwaliteit van begeleiding zullen de renners niet moeten inboeten. Integendeel, het team blijft trouw aan zijn missie waarbij de vorming en de brede begeleiding (via multicoaching) van de jonge renners centraal staan.

Het team is verder volop bezig met voorbereidingen voor volgend seizoen. Voor het achtste jaar op rij werd een contract getekend met de naamsponsor Granville. “We zijn uiteraard heel tevreden met deze verlengde samenwerking. De voorbije zeven jaren werd met de mensen van GRANVILLE een sterke vertrouwensrelatie opgebouwd” aldus teammanager Pascal Loquet.

Enkele renners verlaten einde huidig seizoen het team. Thor Geluykens gaat op wereldreis, Ewout Verhulst hangt zijn wedstrijdfiets definitief aan de haak en zijn broer Emile Verhulst wil zich wat meer concentreren op zijn studies. Jitse Van Thillo vervoegt om praktische redenen het team waar zijn zus en broer bij rijden. Heel wat beweging dus. Dat weet ook teammanager Pascal Loquet: “Het is jammer dat we, om al die verschillende redenen, van zoveel renners in één klap afscheid nemen. Een echte samenloop van …! Maar anderzijds zien we dit als een uitdaging: nieuwe renners en gezichten betekenen direct ook een nieuwe wind in het team. We willen in elk geval de renners bedanken voor de voorbije succesrijke jaren en wensen hen heel veel geluk in alles wat ze verder ondernemen.”

Het team heeft dus opnieuw ruimte voor een of meerdere beloftevolle renners. De gesprekken zijn daarvoor volop aan de gang. “Maar kwalitatieve kandidaten mogen zich gerust ook zelf melden op info@granvilleteam.com” aldus de teammanager.

Bron: PM