Gullegem : geen podiumplaatsen wel mooie verdiensten voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team

05 januari 2019

Gullegem

In de provincie West Vlaanderen werd er een wedstrijd betwist in Gullegem. Enkele van onze teamgenoten deden de verplaatsing naar daar om hun kansen te verdedigen. We noteerden geen podiumplaatsen maar wel enorm veel inzet van onze rijdsters/rijders.

Bij de U23 stonden er 29 deelnemers aan de start waarvan er maar liefst zes de finish niet zouden halen. De winst ging naar Vandeputte Niels die zijn medevluchters in de laatste ronde het nakijken bood. De tweede plaats was voor Ryan Kamp en Thomas Kopecky mocht het podium vervolledigen. Voor ons stond Dolf Pemen aan de start.  In het begin van zijn wedstrijd had hij niet het beste gevoel dat hij verwachtte maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam hij in zijn ritme en kon hij naar een 19e plaats rijden op 3.35 van de winnaar.

Foto : Bram Van Lent

Bij de dames kregen we twee teamgenoten aan de start namelijk Elodie Kuijper en Laure Michels. Ze stonden met 41 rijdsters aan de start waaronder er eentje helaas de finish niet bereikte. De beste papieren waren voor Loes Sels die de ganse wedstrijd de anderen onder druk wist te houden. De tweede plaats was voor Annemarie Worst en Nikki Brammeier mocht als derde naar het podium. Voor de dames van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team was het aanklampen. Elodie Kuijper behaalde een 17e plaats op 4.35 van Loes Sels en Laure Michels sloot haar wedstrijd af met een 30e plaats op 7.02 van de winnares.

Foto : Peter Geelen

Bij de junioren hadden we enkel onze nieuwkomer Justin Laevens aan de start. Met 26 rijders konden zij de wedstrijd aanvatten en twee mochten er helaas de wedstrijd vroegtijdig beeindigen. Voor Justion was een 20e plaats een mooie uitgangspositie in de nieuwe club. De winst ging naar Wyseure Joran. Alvarado Salvador en Jelle Vervoort vervolledigden het podium.

Foto : Robert Goedgezelschap

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Bram Van Lent, Peter Geelen en Robert Goedgezelschap.