Het Itzu Tri Team, professioneel triatlonteam onder leiding van Luc Van Lierde

Het Itzu Tri Team, professioneel triatlonteam onder leiding van Luc Van Lierde

Concept Itzu Tri Team

Atleten de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen door hen te ondersteunen via een professionele structuur zodat zij zich voor 100% kunnen focussen op de sport en hun prestaties. Dat is de doelstelling van het Itzu Tri Team.

Het Itzu Tri Team geeft de kans aan vier beloftevolle atleten het seizoen 2017 te starten onder de uiterst vakkundige leiding van de dubbele winaar van de Ironman Hawaï, Luc Van Lierde, en op die manier door te groeien tot toptalenten op internationaal niveau. Peter van dit team wordt acteur en tv-persoonlijkheid Louis Talpe.

De start van het team

Het Itzu Tri Team is ontstaan uit de samenwerking tussen Luc Van Lierde, de lange afstand triatlon-legende, en Koen Janssen, afgevaardigd bestuurder van de Itzu holding. Beiden deelden hun gezamenlijke passie voor de sport en de ambities om een nieuw professioneel internationaal triatlonteam op te richten. In 2016 startten Van Lierde en Janssen met de voorbereidingen voor het Itzu Tri Team. Op 18 januari 2017 is het team officieel aan de pers voorgesteld.

Koen Janssen, afgevaardigd bestuurder van de Itzu nv, een Limburgse holding die 4 dienstenbedrijven groepeert, verklaart waarom hij de rol van teammanager op zich neemt.“Net zoals onze Itzu groep, bezit dit nieuwe team het potentieel om door te groeien. Samen met Itzu en de andere sponsors zetten we de komende jaren onze schouders onder dit project. Triatlon gaat over uithoudingsvermogen, karakter, de perfecte balans tussen lichaam en geest. Een duidelijke overeenkomst met de waarden en visie van Itzu en onze 1.200 medewerkers”, aldus de Limburgse bestuurder.

Steun van toonaangevende partners

Uiteraard was dit project niet realiseerbaar zonder de medewerking van de verschillende prestigieuze partners, ieder uitzonderlijk in hun eigen bedrijfstak. Zij geven hun ondersteuning aan de professionele structuur en uitrusting van het Itzu Tri Team om de atleten de mogelijkheid te geven hun ambities waar te maken. Het Itzu Tri Team kan rekenen op de steun van volgende partners: Itzu, Bioracer, Endless Pools, Chaintec, Ridley, CEP, Lazer Helmets, Shimano, FFWD, Contigo, Hiddit, Hands, Stadsbader, Foederer, ECS, Zone 3, Delen Private Bank en Scio Productions.

Ambities van het team

Uiteraard koesteren de atleten, het management en de sponsors hoge ambities dankzij de begeleiding en het advies van Luc Van Lierde, tweemaal uitverkoren tot Belgisch Sportman van het jaar. Luc Van Lierde heeft niet geaarzeld toen de plannen voor de oprichting van het Itzu Tri Team ter sprake kwamen. “Het is altijd al mijn droom geweest om atleten te coachen van professionele teams. Als coach binnen het Itzu Tri Team is het voor mij belangrijk dat we jonge talenten in ons team hebben die veel potentieel hebben en op termijn kunnen doorgroeien. Ik probeer als coach het beste uit elke atleet te halen door er zeer rustig mee om te gaan en hen te laten groeien, de ene iets sneller dan de andere.”

De atleten

De vier triatleten die geselecteerd zijn om de kleuren te dragen van het Itzu Tri Team gedurende het seizoen 2017 zijn de Belgen Alexandra Tondeur, Amber Rombaut en Kenneth Vandendriessche en de Spaanse Saleta Castro.

Alexandra en Saleta, beiden 29 jaar, zijn gespecialiseerd in de lange afstanden IM, en hopen zich te integreren in de top 10 van hun discipline dit seizoen. Kenneth en Amber daarentegen hebben andere uitdagingen. Kenneth, 25 jaar, Europees kampioen duatlon lange afstand, zet zijn evolutie verder in triatlon. Zijn doelstelling: een eerste overwinning op IM 70.3. Voor haar laatste seizoen als junior (18 jaar), zal Amber de overgang naar de Olympische afstand geleidelijk realiseren in combinatie met haar studies geneeskunde.

Bron: PM