IKO Enertherm-Beobank wil blijven winnen

IKO Enertherm-Beobank wil blijven winnen

De  veldritacademie IKO Enertherm-Beobank werd in de Ark in Antwerpen voorgesteld. Met Sanne Cant, nummer 1 op de wereldranking, heeft het team een mooie ambassadrice.

“In de breedte beschikken we over heel wat talent”, aldus ploegleider Adrie van der Poel. Sanne Cant probeert op haar beurt ook komend seizoen de leading lady van het internationale veldrijden te blijven.

Sanne Cant (25) sloot het veldritseizoen vorig jaar af als nummer 1 op de UCI-ranking. De Lilse behaalde twintig zeges, won elk regelmatigheidscriterium, werd Europees en Belgisch kampioene en behaalde brons op het Wereldkampioenschap.

“Op het WK is het nu al twee jaar op rij net niet geworden. Dat is jammer. Maar ik wil wereldkampioen worden. Al is het bij de masters binnen vijftien jaar”, knipoogt Cant.

“Ik voel me in ieder geval heel goed”, gaat Cant verder.

“Ik heb intussen ook genoeg ervaring om te weten hoe ik een cross moet aanpakken. En ik voel dat ik weer sterker ben geworden. Wat de tegenstand betreft, verwacht ik dezelfde namen als vorig seizoen. Er zullen wel enkele jongeren stappen hebben gezet, maar ik verwacht dat er aan de top niet veel verandert.”

VAN DER POEL WIKT EN WEEGT

Beloften Jens Dekker en Jappe Jaspers ruilden de kleuren van de veldritacademie voor die van grote broer Beobank-Corendon. Jarno Liessens, Stefano Museeuw en Victor Vandebosch, eveneens beloften, behoren wel nog tot de academie. “We zijn overtuigd van het talent van Jarno”, aldus ploegleider Van der Poel. “Het is een genot om naar hem te kijken op de fiets. Stefano heeft op zijn beurt veel meer body en inhoud gekregen. Je kan zien dat hij hard gewerkt heeft. Victor begint net als Jarno aan zijn eerste seizoen bij de beloften. Ook hij heeft de kwaliteiten om de overstap goed te verteren.”

De ploegleider ziet vooral mogelijkheden bij de junioren. “Arno Van den Broeck is al twee keer Belgisch kampioen geworden en dan heb je talent. Voor Niels Vandeputte zou het mooi zijn al hij een definitieve waarde worden in de Wereldbekerselecties mooi zijn. Van Toon Vandebosch verwacht ik dat hij, zonder tegenslag, alle Wereldbekers rijdt en ook het parcours van het WK in Luxemburg moet hem liggen. Met ook nog Jonas Smet, Perry Frijters, Len Dejonghe en nieuwkomers Jasper Van den Plas en Loris Rouiller in de selectie, kunnen we een stevig geheel voorleggen.”

Met Ryan Cortjens heeft IKO Enertherm-Beobank ook een topper bij de U17 in de rangen. Van der Poel: “Een van zijn sterkste punten is hard rijden. Zijn techniek, die kan nog beter. Maar daar werken we hard aan. Hij heeft nog tijd. Ook Lennert Belmans beschikt over het nodige talent. Vooral zijn doorzettingsvermogen en karakter heeft mij al verrast.”

14 JEUGDRENNERS

Naast uithangbord Sanne Cant pakt veldritacademie IKO Enertherm-Beobank met een stevige jeugdkern van veertien renners. Een overzicht:

U23: Jarno Liessens, Stefano Museeuw, Victor Vandebosch
Junioren: Jarne De Meyer, Len Dejonghe, Perry Frijters, Loris Rouiller, Jonas Smet, Arno Van den Broeck, Jasper Van den Plas, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte
Nieuwelingen: Lennert Belmans, Ryan Cortjens.

Bron:PM

Foto: Photopress.be