Inge van der Heijden tekent bij Waowdeals Pro Cycling

Inge van der Heijden tekent bij Waowdeals Pro Cycling

Inge van der Heijden (18 jaar) en Nederlandse kampioen  beloften (U23) zal vanaf 1 maart rijden voor Waowdeal Pro Cycling. Zij gaat de overstap maken van ZZPR.NL Hancelan Orange Babies naar de ploeg van Marianne Vos. De bedoeling van deze overstap is om nog verder te kunnen uitgroeien naar de wereldtop in het veldrijden. Ze zal zowel een programma op de weg afwerken als voorbereiding op haar nieuwe seizoen maar ook een sterk programma volgen om er te staan tijdens het nieuwe veldritseizoen.

Bij ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies heb ik mooie successen beleefd. Die zal ik niet snel vergeten. Maar deze stap stelt mij in staat om door te groeien naar het niveau waar ik echt hoop te komen. Ooit wil ik met de wereldtop meestrijden. Als je ziet welke grote rensters en wereldkampioenen mijn nieuwe ploeg heeft voortgebracht, dan ben ik ervan overtuigd dat ik met WaowDeals Pro Cycling een goede keuze heb gemaakt”, zegt Inge.

WaowDeals Pro Cycling ondersteunt de Brabantse belofte in haar ambities om zich verder te ontwikkelen als cyclocrosser. In overleg met haar nieuwe teamtrainer en ploegleiding krijgt ze een mooi wegprogramma voorgeschoteld. “Dat moet ervoor zorgen dat ik volgende winter nog verder sta”, zegt Inge, die dit seizoen opviel met onder meer haar Nederlandse titel en de uitmuntende prestatie tussen de elitevrouwen in Diegem.

Inges komst past naadloos in het beleid van WaowDeals Pro Cycling. “We willen de kampioenen van morgen klaarstomen en met hen successen behalen. Niet alleen op de weg, maar zeker ook in het veldrijden. Daarin zijn we in het verleden sterk geweest en daarin willen we nog beter worden”, zegt teammanager Eric van den Boom. “We blijven een wegploeg, maar stellen het vizier nog wel wat scherper op de cross.”

Bron en foto : Waowdeals Pro Cycling team

Publicatie : Nancy Aerts