Inschrijven voor MONDRAKER ENDURO TEAM 2022 in Davos vanaf 27 december 2021

Inschrijven voor MONDRAKER ENDURO TEAM 2022 in Davos vanaf 27 december 2021

Al voor de zesde keer vindt het MONDRAKER ENDURO TEAM, de gevestigde team-enduro funrace voor ervaren mountainbikers, van 1 tot en met 3 september 2022 plaats in Davos Klosters, Zwitserland. Na herhaaldelijke vraag, zal er dit jaar een testrun zijn met een kleine e-bike categorie – de E-Teams. Daarnaast zijn er natuurlijk de klassieke, gevestigde teams van twee personen, evenals de twee jaar geleden met succes geïntroduceerde FUN TEAMs van 3 tot 6 personen.

Onder het motto “extended Christmas” opent de inschrijving op 27 december 2021 om 10.00 uur: www.enduro-team.ch/en.


Bovendien is er een filmteaser voor MONDRAKER ENDURO TEAM 2022 beschikbaar, met spannende mountainbikefoto’s uit de regio Davos Klosters.


Media kunnen zich tot 14 maart 2022 tegen speciale voorwaarden aanmelden voor een beperkt aantal startplaatsen. Kijk voor details in het aparte document met het aanbod voor mediateams.
Onbeperkt plezier, geweldige kameraadschap en de beste trails met een indrukwekkend bergpanorama rond de bestemming Davos Klosters in Graubünden – dat is waar MONDRAKER ENDURO TEAM voor staat. Het is een van de weinige Enduro wedstrijden voor teams in Europa en is dienovereenkomstig populair in de internationale mountainbike scene. De vorige evenementen waren dan ook altijd snel uitverkocht, zowel voor teams van twee als voor funteams van 3 tot 6 personen. Vorig jaar duurde het slechts 4 dagen vanaf de opening van de inschrijving…


Nieuwe categorie e-bikes als test


Op herhaaldelijke vraag krijgt MONDRAKER ENDURO TEAM 2022 voor het eerst een kleine e-bike-categorie voor teams van twee personen als proef – de E-Teams. “E-bikes zijn zelfs in de Enduro-sector niet meer weg te denken”, licht wedstrijdleider Michi Wild van de Bike Academy Davos de innovatie toe. “Wij willen met dit feit rekening houden en na herhaalde verzoeken in een testrun aan deze behoefte voldoen. We willen uitzoeken hoe goed e-bikes in de bestaande enduro-competitie kunnen worden geïntegreerd, zowel logistiek als qua prestaties”, aldus Michi Wild. “Daarnaast willen we kunnen inschatten hoe groot de belangstelling voor een e-bike categorie eigenlijk is.” Voor de testrun wordt het aantal E-teams beperkt tot 20 – als er meer inschrijvingen zijn, komt er een wachtlijst. De samenstelling van de teams is open, er is slechts één e-bike klassement voor mannen, vrouwen en gemengd. De e-teams leggen exact hetzelfde parcours af als alle andere categorieën en mogen dezelfde bergsporen gebruiken. Voor de e-bike categorie kan men zich inschrijven via het normale inschrijvingsplatform. Met deze nieuwe mogelijkheid blijft het MONDRAKER ENDURO TEAM trouw aan zijn fun-georiënteerde en innovatieve lijn.


Verlengde kerstperiode – inschrijving vanaf 27 december 2021


Naast de nieuwe e-bike testcategorie en de twee jaar geleden succesvol geïntroduceerde speciale FUN TEAM categorie, kunt u natuurlijk ook weer starten in de beproefde, klassieke categorieën voor teams van twee, MEN, WOMEN, MIXED en 77+. Starten

De startplaatsen bij het evenement zijn beperkt, vooral vanwege de capaciteit van de bergbanen van Davos Klosters. Al met al staat de race open voor 450 deelnemers. Het precieze aantal teams hangt weer af van de grootte van de ingeschreven FUN TEAMS. De vorige keer was het evenement in slechts vier dagen uitverkocht – dus het is aan te raden om er ook deze keer snel bij te zijn. “We verwachten ook in 2022 weer een enorme belangstelling”, zegt organisator Britta Wild. “We hebben een ontzettend trouw deelnemersveld – bij elke race zijn er meer en meer terugkomers. Daarom geven we hen een klein voordeeltje en openen we de inschrijving voor hen een heel klein beetje eerder.” Trouw aan het motto “verlengde kerst” opent het inschrijvingsplatform voor MONDRAKER ENDURO TEAM 2022 op 27 december 2021 om 10.00 uur. Als u wilt deelnemen, schrijf u dan zo snel mogelijk in: www.enduro-team.ch/en.


Nieuwe routes voor terugkerende bikers


Ook bij de zesde editie moeten terugkerende bikers weer kennismaken met nieuwe routes in de regio Davos Klosters. Want de routes bij MONDRAKER ENDURO TEAM zijn niet zomaar gegeven: “We veranderen elk jaar een aanzienlijk deel van de parcoursen, zodat onze talrijke terugkerende bikers altijd aan hun trekken komen als het om trailplezier gaat”, licht wedstrijdleider Michi Wild zijn credo toe. “Onze regio biedt een enorm aantal aantrekkelijke mountainbikeroutes. We zijn dus nog lang niet door onze ideeën heen en zullen ook in 2022 weer een of ander nieuw pareltje integreren”, belooft hij.

De beste trails in het beste gezelschap

Bij het MONDRAKER ENDURO TEAM leggen de teams in drie dagen in totaal 120 kilometer af, rijden ze bijna 1500 meter bergop en zo’n 12.000 meter bergaf. Net als bij een gewone Enduro-race rijdt het MONDRAKER ENDURO TEAM ook meerdere etappes per dag, dat wil zeggen gemeten secties. Deze voeren voornamelijk bergafwaarts en duren telkens een paar minuten. Tussen deze afdalingen door leggen de deelnemers verschillende transferetappes zonder tijdmeting af, vaak ondersteund door bergspoorwegen. Overstappen geeft tijd om te genieten van het indrukwekkende alpenlandschap van de bergen van Graubünden of om een praatje te maken met andere wedstrijddeelnemers uit heel Europa en overzee en om de internationale fietsgemeenschap te cultiveren. “Ons doel is om ervaren mountainbikers uit de hele wereld in het beste gezelschap de mooiste trails van de bestemming Davos Klosters te laten zien”, vat Britta Wild samen. De trails zijn afwisselend en aantrekkelijk – maar soms ook technisch veeleisend, want het zijn uitsluitend alpine, natuurlijke trails en geen door mensen gebouwde flow-trails. Een zeker niveau van rijden op de mountainbike is daarom een must voor veel plezier bij MONDRAKER ENDURO TEAM.

Bron: PM