Jack Carthy wint wereldbeker trial in Antwerpen en pakt ook eindzege

Jack Carthy wint wereldbeker trial in Antwerpen en pakt ook eindzege

Wereldkampioen Jack Carthy heeft in de wereldbeker trial in Antwerpen een dubbelslag behaald. De Brit pakte niet alleen de dagzege, maar ook de eindzege in de wereldbeker. Hij klopte met ruim verschil de Fransmannen Gilles Coustellier en Vincent Hermance. Onze landgenoot en organisator van deze manche, Kenny Belaey, werd zesde.

carthy-2

Na de halve finales bleven er zes finalisten over. Vincent Hermance(foto)

hermance

kwam als de beste uit deze reeks voor wereldkampioen Jack Carthy en de Spanjaard Sergi Llongueras.  Gilles Coustellier, Kenny Belaey en Nicolas Vallée moesten als eersten aan de bak van de finalisten. In deze ronde kwam gewezen wereldkampioen Gilles Coustellier als beste er uit voor Kenny Belaey(foto)

belaeybelaey-2

en Nicolas Vallée.

valeevallee2

Wereldkampioen Carthy deed het bijzonder goed in het deel met de beste drie. In de voorlaatste sectie(vier van de vijf) had hij nog een voorsprong op Hermance. Sergi Llongueras was dan al uitgeschakeld voor de dagzege.

In de laatste sectie liet de wereldkampioen niets meer aan het toeval over en pakte zo de dubbel. De dag-en eindzege van de wereldbeker. Hij sloot daarmee een fantastisch seizoen af, waarin hij enkele weken geleden ook al wereldkampioen werd. Hermance kwam in tijdsnood in de laatste sectie en kreeg daarvoor drie strafpunten. Hierdoor verloor hij zijn tweede plaats aan zijn landgenoot Gilles Coustellier.

carthycoustelier

Carthy won met zes punten voor Coustellier (15) en Hermance(16). Nicolas Vallée was de derde Fransman met 21 punten voor Llongueras(23) en Belaey(24).

Foto’s: Marc Bluys