Jarno Bellens pakt winst in GP Hasselt en een derde plaats in Mol

Jarno Bellens pakt winst in GP Hasselt en een derde plaats in Mol

Zaterdag, 02 december 2017 stond in de kalender van Jarno Bellens de Soudel Classic van Hasselt gepland en voor zondag, 03 december 2017 had hij de Zilvermeercross van Mol gepland.

Het begon zaterdag goed met een overwinning in de Soudal Classic van Hasselt. De Grote Prijs in Hasselt zag Jarno als een mogelijkheid om zichzelf te tonen. Hij is op dit ogenblik één van de betere in de wedstrijden en dat toont hij ook week na week. Zelf in de Europese wedstrijden staat hij zijn mannetje. Hij weet zich telkens als eerste Belgische rijder naar de finish te fietsen. Dus aan de goede vorm van het moment moet zeker niet getwijfeld worden. In Hasselt nam Jarno een mindere start maar al gauw kon hij deze mindere start ombuigen. In de tweede ronde had hij de aansluiting voorin al gemaakt met de leiders in de wedstrijd. Het waren de mannen van Lares-Doltcini die de wedstrijd open trokken. Onder meer Maxim Dewulf, Luke Verburg en Anton Ferdinande legden hun tempo op. Dat maakte het dus niet zo gemakkelijk om terug te keren. Doch slaagde Jarno Bellens, Ryan Cortjens, Dewulf en Arno Van Den Broeck erin om terug naar de kop van de wedstrijd te keren. Het bleef even gesloten maar toen werden de versnellingen voorin teveel voor Van Den Broeck en Dewulf. Zij moesten als eersten de kopgroep lossen. Dus kwam het tot een strijd tussen Ryan Cortjens en Jarno Bellens. De beklimming op de muur in Hasselt zorgde voor het verschil. Jarno Bellens liep daar sneller op dan Ryan Cortjens en hierdoor pakte hij enkele meters die hij kon vasthouden tot aan de finish. De derde overwinning van het seizoen was een feit.

Met een goed gevoel kon Jarno Bellens afreizen naar de Zilvermeercross in Mol. Daar kregen de rijders natuurlijk een heel ander parcours onder de wielen geschoven. De weersomstandigheden waren ook een stuk anders dan de dag voordien in Hasselt. Het was koud en het regende. Dat gaf voor velen al een hele andere instelling. Maar toch er moest gekoerst worden. Dit keer was de start van Jarno Bellens een stuk beter te noemen dan in Hasselt. Hij kon zich rustig in zijn tempo brengen en opschuiven. Voorin werd de hele meute op sleeptouw genomen door Vince Van Den Eynde, Arno Van Den Broeck en Gerben Kuypers.  Kuypers liet van bij het begin van de wedstrijd al voelen dat hij zich goed op deze omloop voelde. Op het einde van de eerste ronde gooide hij al een eerste bommetje. Direct al voldoende om een paar seconden weg te rijden van zijn concurrenten. Jarno Bellens kwam ten val in de tweede ronde en verloor hierdoor even de aansluiting met de koplopers. Hij panikeerde niet maar verloor wel kostbare krachten voor de finale. Hij kon de aansluiting voorin terug bekomen en mee strijden voor de dichte ereplaatsen. De winst ging naar Gerben Kuypers die een voortreffelijke wedstrijd reed in Mol. De tweede plaats ging naar Niels Vandeputte en Jarno Bellens kon Arno Van Den Broeck nog losrijden en reed zo naar de derde plaats.

Jarno Bellens mag terug kijken op een geslaagd weekeinde met een overwinning in Hasselt en een derde plaats in Mol kan hij zich terug gaan voorbereiden op een belangrijke wedstrijd in Essen volgende week.

Bron : Jarno Bellens

Publicatie : Nancy Aerts