Jaspers pakt bloemen bij junioren, Kuypers bij nieuwelingen in Neerpelt

Jaspers pakt bloemen bij junioren, Kuypers bij nieuwelingen in Neerpelt

Jaspers pakt bloemen bij junioren in Neerpelt,

Bij de junioren in de Soudal GP Neerpelt gingen de bloemen naar Jappe Jaspers. De renner van Enertherm-BKCP haalde het solo na een spannend gevecht met Thijs Wolsink (Lares-Doltcini). Toon Vandebosch, ploegmaat van Jaspers, werd derde.

Zes ronden moesten de junioren afleggen op het provinciaal domein Dommelhof. Jaspers en Wolsink legden in de eerste ronde meteen hun kaarten op tafel. Groot, ploegmaat van Wolsink bij Lares-Doltcini, bleef enkele ronden hangen op een paar seconden, maar kraakte uiteindelijk toch.

De wedstrijd draaide uit op een gevecht tussen Wolsink en Jaspers. En het was Jaspers die aan het langste eind trok. “Het moest in de laatste ronde gebeuren”, vertelt Jaspers. “In de sprint zou Thijs te sterk zijn. Op de heuveltjes kon ik een kleine voorsprong nemen. Ik maakte nog een foutje in het zand, maar kon toch standhouden. Een mooie overwinning.”

Wolsink kon leven met zijn tweede plaats. “Het was de hele wedstrijd hard tegen hard. We waren aan elkaar gewaagd, maar in de slotronde was Jappe iets sterker. Ik denk niet dat ik fouten heb gemaakt.”

Kuypers juicht bij nieuwelingen

Gerben Kuypers heeft de Soudal GP Neerpelt bij de nieuwelingen gewonnen. De renner van Lares-Doltcini haalde het voor Niels Vandeputte (Enertherm-BKCP) en Bart Hazekamp (Westland Wil Vooruit).

Gerben Kuypers, Niels Vandeputte, Bart Hazekamp en Luke Verburg namen de beste start. Het viertal rukte zich in de eerste ronde los, maar Verburg moest na twee ronden afhaken. De drie koplopers gingen vrolijk door, hielden de tegenstand af en streden in de slotronde om de zege. Het was Kuypers die zich uiteindelijk de sterkste toonde en solo over de meet kwam.

“Op de heuveltjes heb ik het verschil gemaakt in de laatste ronde. Ik nam een kleine voorsprong en kon die behouden. De sprint wilde ik niet afwachten”, aldus Kuypers, voor wie het al zijn derde zege van het seizoen is. “Dat is lekker begonnen. Ik hoop deze lijn verder door te trekken.”

Vandeputte toonde zich een nuchtere tweede. “Meer dan een tweede plaats zat er vandaag niet in. Ik voelde dat hij op de klimmetjes beter was. Hij was te sterk, maar over mijn vorm ben ik wel tevreden. Morgen (zondag, red.) start ik in Hoboken.”