Jente Michels, Brent Delaere en Brent Blommen spilfiguren in wedstrijd Boortmeerbeek

Jente Michels, Brent Delaere en Brent Blommen spilfiguren in wedstrijd Boortmeerbeek

De rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team zetten hun beste beentjes voor. Elke wedstrijd waar ze zich inschrijven geven ze het beste van zichzelf. Winst voor Jente Michels, 6e plaats Brent Delaere, 9e plaats Brent Blommen, Lawrence Tibackx 4e, Björn Houben 12e, Kiona D’hont 6e en Milan De Nys 33e

Een iets wat rommelige organisatie daar in Boortmeerbeek maar al bij al verliepen de wedstrijden redelijk vlot. Er was een aanpassing uitgevoerd aan het parcours. De start was namelijk verplaatst naar de kasseien vooraan het park. Dat gaf bij de eerste start van de dag een wat moeilijke start. Er gingen er een paar tegen de grond omdat het nogal smal naar het veld toe ging met de afbakening van de nadarafsluiting die niet afgeschermd waren. De organisatie vond er een idee op en zette er twee commissarissen die bij de start van iedere wedstrijd de rijders aanspraken om rustig door die eerste hindernis door te komen. Eens iedereen erdoorheen was, kon de wedstrijd echt beginnen.

Bij de elites hebben we een heerschappij van Ingmar Uytdewilligen. Hij was ook nu weer oppermachtig in Boortmeerbeek. De eerste ronden bleef hij rustig in het pak zitten maar nog voor halfwedstrijd vond hij het welletjes en trok hij er alleen van door. Hij ging op zoek naar zijn achtste overwinning van het seizoen. En dat kon hij afwerken zonder problemen. Achter hem was er meer strijd te zien voor de dichte ereplaatsen. Thuisrijder Jelle Camps werd hard aangemoedigd door zijn supporters die talrijk aanwezig waren. Het was tussen Jens Clynhens, Jelle Camps dat het zou gaan. Jelle zette de spurt al heel vroeg in. Vanachter de jeneverbar begon hij al vol door te gaan om zeker die tweede plaats veilig te stellen. Er werd gewrongen en geduwd maar het was voor Jelle toch een stimulans om voor zijn supporters de tweede plaats veilig te stellen. Hij had al een heel wedstrijd een goed gevoel maar kon niet echt wegrijden van zijn tegenstanders. Dus was het wachten tot de laatste ronde om het af te maken. Jens Clynhens werd knap derde. Er waren geen elites/beloften van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team aan de start. Zij verkozen ervoor om zich volledig te concentreren op de thuiswedstrijd van 18 november 2018 in Hamme.

Ook bij de junioren kwamen er geen teamrijders aan de start. Toch was het er niet minder spannend op. Er stonden 41 rijders te poppelen om aan hun wedstrijd te beginnen. Vlot door de eerste bocht en even aanvoelen hoe de ondergrond (die wat licht bevroren was) aanvoelde. Eens de eerste ronde afgewerkt werden de dobbelstenen vlug gegooid. Cedric Vandesompel was de snelste over de snelle omloop in Boortmeerbeek. Hij verrastte Jonas Van Dijck die op 10 sec. binnen kwam en Stijn Cas om de overwinning op zijn naam te schrijven.

Bij de eerste jaars nieuwelingen kregen we 41 deelnemers waaronder Milan De Nys die de kleuren van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team hoog hield. Hij kwam goed weg in de start en nestelde zich in het midden van het peleton. Reed een matige cross en behaalde een 33e plaats op 3.47 van de winnaar. De overwinning ging naar Aaron Dockx. De tweede plaats ging naar Kuschla Silan en Jori Van de Sompel werd derde.

Bij de tweede jaars nieuwelingen was het overwicht van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team aanwezig. Jens Michels, Brent Delaere en Brent Blommen zaten meteen in de kop van de wedstrijd. Ze deden elk hun eigen ding. Maar in de passage aan de zandstrook kwam Brent Blommen ten val en verloor voorin de aansluiting. Hij moest een ronde bekomen van zijn val om terug in zijn ritme te komen. Maar toen waren de koplopers al gaan vliegen. Brent pakte de 9e plaats op 1 minuut van de winnaar. Hij blijft wel leider in het tussenklassement van de Moedige veldrijder. Voorin werd de wedstrijd in handen genomen van Jente Michels. Ronde na ronde kon hij zijn voorsprong wat uitbouwen en hij pakte de winst in Boortmeerbeek. De tweede plaats ging naar Avondts Mathis en de derde plaats was voor Mauro Delmé. Brent Delaere reed een voortreffelijke wedstrijd. Goed mee gestart en weinig foutjes gemaakt. Hij kon zijn zesde plaats veilig stellen op 42 seconden van Jente Michels.

Bij de amateurs kregen we twee teamgenoten aan de start. Lawrence Tibackx en Björn Houben kwamen goed weg in het 28 delig peleton.

Ze konden in elkaars gezelschap blijven gedurende de eerste ronden. In een kopgroep van zes konden zij goed stand houden. Tot het noodlot toe sloeg bij Björn Houben. Na de balken liep zijn ketting af en moest hij heel wat plaatsen prijsgeven eer hij terug kon achtervolgen. Hij liet de moed niet zakken en ging terug op zoek naar de kopgroep. Deze waren natuurlijk al wel wat voorop geraakt. Björn deed er alles aan om nog wat plaatsen op te schuiven. Maar de wedstrijd was net te kort om de groep met vier voor de zesde plaats in te halen. Hij werd uiteindelijk 12e.

Voor Lawrence Tibackx zag het er in de derde ronde goed uit. Hij lag op de derde plaats. Dus podium was binnen. Maar niks was minder waar. Vanuit de achtergrond kwam een sterkrijdende Lambrechts Joeri tot op het wiel van Lawrence. De supporters gaven het aan dat hij moest opletten in de laatste ronde. En het gebeurde. Joeri plaatste een beslissende aanval en Lawrence had geen antwoord terug. Hij moest tevreden zijn met een vierde plaats. Na het overschrijden van de finishlijn had hij het gevoel nog op een leegloper te rijden.

Bij de dames hadden we geen elites of junioren van ons team aan de start. Wel bij de nieuwelingen was het uitkijken naar de prestaties van Kiona D’hont. Ze kwam matig weg in een groep van 34 rijdsters (elites/junioren en nieuwelingen samen). Het was bij hen ook drummen in de eerste bocht. Maar niemand kwam ten val en de wedstrijd kon beginnen. De start van Kiona was niet denderend. Ze schoof wel matig op en behaalde een zesde plaats bij de nieuwelingen. De winst was voor Mirthe Van den Brande. De tweede plaats was voor Lotte Baele en de derde plaats was voor Lies’l Schevenels. Bij de elites/junioren was de winst voor Aurélie Vermeir. De tweede plaats ging naar Kiona Crabbé en de derde plaats ging naar Tinne Vermeiren.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts