Jente Michels knap tweede in wereldbeker in Bern

Jente Michels knap tweede in wereldbeker in Bern

Jente Michels had het helemaal niet verwacht, maar zette een geweldig knappe prestatie neer in de wereldbekerveldrit bij de junioren. Hij is bezig aan een goed seizoen, met ondermeer een overwinning in Kruibeke. We vroegen een reactie aan de renner die tweede werd achter Thibau Nys.

‘De tweede plaats op de wereldbekerrace was een complete verrassing. Zelf had ik op een plaats in de top 15 gerekend.Het parcours lag me wel. Maar van dit kon ik alleen maar dromen.Het weer was in mijn voordeel. Ik heb graag modder en dat het wat technisch is. De loopstroken waren in mijn nadeel, omdat ik kleiner ben. Thibau Nys is een betere loper. Maar met drie Belgen op het podium en zes in de top 9 mogen we heel blij zijn. Volgend doel is de superprestige in Gavere volgend weekend op 15 km van mijn deur. Daar wil ik heel presteren. En wordt het afwachten of ik een selectie krijg voor het EK. Een ander groot doek was een WK selectie en met de tweede plaats nu zijn kansen wel gestegen,’ besluit Jente.

Foto’s: Robert Goedgezelschap