Jochen en Bart De Vocht blikken terug op hun wereldbeker in Val di Sole

Jochen en Bart De Vocht blikken terug op hun wereldbeker in Val di Sole

Jochen en Bart De Vocht reden hun laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Italiaanse Val di Sole. Beide broers blikken even terug op hun wedstrijd.

Jochen: ‘ Bij onze aankomst in Italië genoten we direct van de kans om de mythische passo dello stelvio te beklimmen.
De dag nadien werden de eerste meters op het parcours gereden.Het was een zwaar klim parcours met niet al te veel technische afdalingen. Naar mijn mening het minste parcours van het wb circuit.
Maar ik was zeker niet minder gemotiveerd.Ik voelde me de dag voordien goed op het parcours dus klaar om te knallen. We konden de week voordien ontspannen toeleven naar de wedstrijd.De dag van de wedstrijd is naar gewoonte wat meer stresserend.Tijdens de wedstrijd wist ik vanuit de achterhoede zoals gewoonlijk wel wat plaatsen goed te maken om na een degelijke wedstrijd als 78e over de finish te bollen.Het einde van het seizoen nadert en ik ben klaar om nog enkele keren het beste van mezelf te geven,’aldus nog Jochen.

Bart : ‘Het parcours is er één van de minder interessante van de serie naar mijn mening maar het blijft wel een mooie wedstrijd. Naar gewoonte hadden we pannekoekenmaaltijd drie uur voor de wedstrijd. Bij de start werd ik even opgehouden door een valpartij maar niks ernstig. Ik kon dadelijk redelijk goed opschuiven en had nog een vrij goed gevoel. Ik reed vlot in de top 40 tot de ik de laatste 2 ronden wat stilviel en nog enkele plaatsen verloor en 48e werd,’besloot Bart.

Bron : KTM Bikevision MTB UCI team

Foto’s: Vincent Berden