Jolanda Neff kijkt uit naar het WK veldrijden

Jolanda Neff kijkt uit naar het WK veldrijden

Gewezen wereldkampioene mountainbike XCO Jolanda Neff neemt volgende zaterdag deel aan het eerste WK veldrijden. Ze kijkt er naar uit.

‘Het maakt het al sowieso specialer omdat het de eerste keer is. Het was leuk om Zwitserse kampioene te worden, maar nu wil ik eens zien wat ik waard ben op een WK. Er zijn gelijkenissen met het mountainbiken. Maar ik moest leren dat het anders is. Het duurt slechts 40 minuten en de intensiteit is heel anders dan bij het mountainbiken, ‘vertelt Neff.

Maar eerst is er de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Daar heeft ze niet zo een goede herinneringen aan. Want ze kwam er vorig jaar zwaar ten val en moest forfait geven op het WK. ‘Ik weet dat ik iets kan doen op dat parcours. Ik hoop in elk geval mijn startpositie voor het WK in Bogense te verbeteren. Wat het wordt op het WK? Ik weet het niet. Ik heb gehoord dat het vrij vlak en niet te technisch is. Ik verkies meer modder, bochten en hindernissen. Ik leer nog altijd bij. Maar ik ga uitkomen tegen vrouwen die al een heel seizoen koersen. Ik ga zo hard mogelijk rijden en hoop heelhuids aan te komen en dan zien we wel,’weet de voormalige MTB wereldkampioene.

Bron: wielerkrant.be

Foto: Bart Knops