Karl Markt en Mayalen Noriega winnen eerste rit 4Stage MTB Lanzarote

Karl Markt en Mayalen Noriega winnen eerste rit 4Stage MTB Lanzarote
Karl Markt en Mayalen Noriega Belausteguigoitia zijn de winnaars van de eerste rit van de vierdaagse rittenwedstrijd MTB Lanzarote.
De  4 Stage MTB Lanzarote 2018 editie is op gang geschoten onder extreme winderige omstandigheden en het was voor velen de eerste mountainbikerace van het seizoen.
Een minuut stilte werd gehouden voor Aage Klostermann, één van de oprichters van deze competitie, die een dag eerder overleed.
De Spanjaard Sergio Mantecón en  de Portugees David Rosa (POR) namen vroeg de leiding, maar Søren Nissen en  Karl Markt kwamen snel aansluiten. Op dat moment scheidden deze koplopers zich af van de rest en dat zou zo blijven tot het einde van de rit. splitsten van de rest van het veld.
Karl Markt nam de leiding  terwijl Søren Nissen en David Rosa vochten voor de ereplaatsen. Die werd in het voordel van de Nissen beslecht, tone Rosa voor de tweede keer crashte.
Na afloop gaf winnaar Karl Markt aan hoe hard het weer indruk op hem maakte: ‘Het is altijd winderig in Lanzarote, maar vandaag was het meer dan de laatste jaren Het was erg zwaar. Ik denk dat op de eerste berg de wind zo hevig was dat het je fiets onderuit haalde. Het was zo moeilijk en het kostte veel energie. Ik hoop voor beter weer voor de volgende dagen,’ zei Markt.
Bij de vrouwen, pakte de Spaanse Mayalen NORIEGA BELAUSTEGUIGOITIA de eerste plaats met een minuut voorsprong op de Britse Isla Short. Het werd een dramatische zege.
In het begin liep het goed met de drie leiders. Dan raakte ik een rots en viel. Zo moest ik een halve koers achtervolgen. In de laatste twee km nam ik de leiding en kon zo Isla passeren,’ zei de Spaanse.
Malayen dankte de organisatie omdat ze voor de eerste keer ook een deelnemersveld voor vrouwen organiseerden.
Uitslag

Mannen:

  1. Karl Markt (AUT) 01:31:43
  2. Sören NISSEN (LUX) 01:31:45
  3. David Rosa (POR) 01:31:47
Vrouwen:

  1. Mayalen NORIEGA BELAUSTEGUIGOITIA (ESP) 01:52:27
  2. Isla SHORT (GBR) 01:53:18
  3. Naima DIESNER (GER) 01:54:05

Bron: PM

Foto’s : James Mitchell