Kevin Panhuyzen start seizoen goed

Kevin Panhuyzen is het mountainbikeseizoen goed begonnen. In Griekenland, op het eiland Salamina met succes deel aan enkele meerdaagse wedstrijden.

We laten Kevin zijn verhaal doen.

‘Doordat de Olympische ranking is begonnen ging dit jaar het seizoen iets vroeger van start.
In Griekenland, op het eiland Salamina stonden er op 11 dagen tijd 2 meerdaagse en 1 crosscountry gepland. Hierbij waren er 300 UCI punten te verdienen!

De eerste meerdaagse begon met een tijdrit niet mijn specialiteit toch kon ik het tijdverlies beperken en ik werd 15e op een handvol seconden van de top -10.
Op dag 2 stond er een marathon wedstrijd van 32km op het programma, op de lange startklim kwam ik niet echt in mijn ritme en ik verloor al snel de aansluiting met de kopgroep. Ik reed de rest van de etappe alleen en finishte als 17e.
Dag 3 was er een XCO wedstrijd, 8 rondjes van 5km moesten we afwerken. Vandaag was ik wel mee met de eerste groep tot ik af te rekenen kreeg met een lekke band, ik moest de kopgroep van 6 laten gaan en verloor ongeveer 1min en werd 14e
Op de laatste dag stond de zwaarste etappe op het programma een marathon van 66km met 2400 hoogtemeters. De benen voelde opnieuw goed aan en ik kon me goed in de kopgroep handhaven. Tijdens de 2e lange lus werd de groep in 2 gesplitst ik kwam in de 2e helft terecht maar uiteindelijk kwam ik nog als 6e over de meet. Hierdoor kon ik de eerste meerdaagse afsluiten met een 9e plaats in het klassement.

Het recept van de 2e meerdaagse was ongeveer hetzelfde enkel was er in plaats van een XCO wedstrijd hier een shorttrack gepland.
Tijdens de tijdrit op dag 1 voelde ik me veel sterker als afgelopen week, Ik kwam nu als 10e over de meet en had ook maar 45 seconden achterstand op de winnaar.
Deze keer stond er op dag 2 de lange marathon gepland, het was verschrikkelijk koud die dag en het zou mede door die koude nog zwaarder zijn. Gelukkig had ik opnieuw en sterk gevoel en ik kon opnieuw mijn mannetje staan in de eerste groep, ook vandaag zou de beslissing in de 2e lus vallen. De eerste renners waren ook vandaag weer een beetje te sterk voor mij en ik werd 8ste.
In het klassement schoof ik ook op naar de 8ste plaats maar de top -10 zat allemaal nog vrij dicht bij elkaar.
Tijdens de shorttrack werden deze verschillen ook niet veel groter. We moesten 7rondjes van 2km afleggen goed voor 35min wedstrijd. Een grote groep zou voor de zege strijden in de laatste ronde moest ik een klein gaatje laten en zo werd ik 14e.
Op dag 4 ging het klassement in zijn definitieve plooi vallen, Er werd precies nog sneller gereden als de vorige dagen, hierdoor kwam ik al vroeg in de wedstrijd in de 2e groep te zitten. Maar mijn dichtste belagers zaten ook in mijn groepje dus voor het klassement geen paniek. Tot ik in 1 van de laatste afdalingen een lekke band kreeg, gelukkig zat ik niet zo heel ver van de materiaal post en kon ik snel van wiel wisselen. Ik werd 17e en kon mijn 8ste plek in het eindklassement wel veilig stellen!

De 2 weken op Salamina werden afgesloten met een XCO wedstrijd. Vandaag mochten we één rondje minder doen.
Tijdens de opwarming voelde de benen niet meer zo fris aan, hopelijk was ik niet de enige bij wie dit zo voelde.
Na de start zat ik al goed van voor geplaatst, 2 renners konden zich al snel van een grote groep afscheiden. In de 2e ronde kon ik samen met een Canadees de achtervolging inzetten. Niet veel later reed de Canadees lek en zo kwam ik alleen in de achtervolging. Ondertussen haalde ik ook eentje van de eerder weg gereden renners op. Hier kon ik ook direct van wegrijden. Mijn voorsprong op de achtervolgende groep bleef ongeveer hetzelfde, enkel kwam er in de 4e ronde opnieuw 1 renner bij mij aansluiten de Amerikaan Vrouwenvelder. We werkte goed samen en we konden een grotere kloof slaan op onze achtervolgers. De achterstand op de koploper was ondertussen te groot en in de laatste ronde zouden we uitvechten wie er twede werd. Op de langste beklimming van het parcours moest ik de Amerikaan laten rijden, dankzij een hele goede afdaling kon ik even later wel terug te aansluiting maken. Ik bleef even in het wiel zitten om te recupereren en demarreerde net voor de laatste single track. Ik kon een klein gaatje slaan en dit was net genoeg voor de sprint te ontlopen. Uiteindelijk kon ik de 9 koersdagen afsluiten met een mooie 2e plaats. Het was een zeer geslaagde trip, ik nam 145 uci punten en steeg van plek 58 naar plek 46 op de uci ranking!

Bron: FB Kevin Panhuyzen