Kevin Pauwels klaar voor het nieuwe veldritseizoen

Kevin Pauwels klaar voor het nieuwe veldritseizoen

Kevin Pauwels heeft een goede voorbereiding achter de rug en is blij dat hij aan het nieuwe veldritseizoen kan beginnen. Hij heeft in de zomer een paar wegritten gedaan waarbij hij een paar keer op het podium kon klimmen maar voor het overige wil hij vooral stunten in het veldritgebeuren.

Na maanden van hard werk kan Kevin Pauwels eindelijk weer doen wat hij het liefste doet: crossen. Na een zorgeloze zomer blikt het nummer 1 op de wereldranglijst met veel ‘goesting’ uit naar wat komt. “De hele voorbereiding verliep goed”, klinkt het. “Ik hervatte vroeger dan anders de crosstrainingen, maar voordien had ik ook al redelijk veel gekoerst. Resultaten op de weg zijn niet altijd belangrijk, maar ik stond wel een paar keer op het podium. Ik deed ook hele goeie testen. Enkele weken terug mijn allerbeste ooit. En ook op de crossfiets heb ik een goed gevoel.”

Kevin zou dus klaar moeten zijn voor wat komt, en dus kan de opener van de Wereldbeker in Las Vegas er niet snel genoeg gaan komen. “Ik kijk ernaar uit. Niet zozeer naar Vegas op zich, wel omdat het veldritseizoen opnieuw start. De zomer heeft lang genoeg geduurd. Nu is het afwachten wat de wedstrijden geven. Je kan goed zijn op training, maar een cross rijden is nog altijd iets anders. Hoe sterk de concurrentie momenteel is, weet ik bijvoorbeeld niet. Ik zag dat Wout Van Aert het goed deed op de weg, maar van de rest weet ik niet veel.”

Starten in Las Vegas is een stap in het onbekende voor veel crossers. Ook voor Kevin Pauwels, die er nooit eerder reed. “Het parcours bevat niet al te veel hoogteverschil, maar moet me toch liggen, denk ik. Het wordt moeilijker door de hoge temperaturen, waar ik normaal niet al te best mee om kan. Er is ook de jetlag. Dit is een openingscross in speciale omstandigheden, en dat zal er misschien voor zorgen dat we na afloop nog niet weten hoever de conditie staat.” Omdat de delegatie van Sunweb – Napoleon Games al op zaterdag naar de VS afreisde, kreeg Kevin wel de tijd om zijn lichaam te doen aanpassen aan de hitte en het tijdsverschil.

Vorig jaar schreef onze Kalmthoutenaar voor de tweede maal de eindzege in de Wereldbeker op zijn naam. Een prestatie die hij uiteraard over wil doen. “Maar de Wereldbeker is nu nog geen doel op zich. Alle klassementen zijn belangrijk. Toch paste trainer Peter Hespel in functie van de vroege start in Vegas mijn trainingsschema aan. Ik heb op dit moment al veel meer in het veld getraind dan de voorbije jaren.”

Hij hoopt ook dit jaar om zeker goed te scoren in de verschillende klassementen maar de eindzege op zijn naam schrijven daar is hij op dit ogenblik nog niet mee bezig. Het belangrijkste is dat hij het goede gevoel van training kan omzetten in zijn wedstrijden en dan komt de rest van zelf.

Bron:PM