Kim Van de Steene en Lizzy Witlox versterken BNS Technics Concrete House Cycling team

Kim Van de Steene en Lizzy Witlox versterken BNS Technics Concrete House Cycling team

Kim Van de Steene en Lizzy Witlox zullen binnenkort in de kleuren van het BNS Technics Concrete House Cycling Team te zien zijn. De twee dames krijgen de kans om terug op te bouwen na een mindere periode.

Met Van de Steene strikte het team een publiekslieveling. “Ze was de laatste Belgische dame die de Koppenbergcross kon winnen en kan rekenen op een trouwe supportersscharen”, vertelde ploegmanager Iwan Gevers. “Ze heeft nu twee mentaal en fysiek moeilijke seizoenen achter de rug. Het doel is om terug op niveau te komen zonder stress. Niets moet en alles mag.”

Sponsor Dirk Vermeulen van BNS Technics is opgetogen. “Met Kim Van de Steene hebben we een voorbeeld guur voor de andere rensters in ons team. Ik ben enorm tevreden met de komst van de twee dames.”

Ook Witlox liet al zien het nodige in haar mars te hebben. “Ze behaalde regelmatig top tien plaatsen in UCI- wedstrijden. Afgelopen seizoen stond ze aan de kant door een zware medische ingreep”, pikte Gevers weer in. “Ook voor haar is opbouwen het voornaamste doel.”

Het opzet is een langdurige samenwerking. “Kim maakt op maandag 24 februari al de overstap en dat normaal voor de duur van de rest van haar carrière. Lizzy tekende een contract dat ingaat vanaf 1 april en loopt tot en met februari 2021, met een optie op nog minstens één jaar.”

Visie trouw

Met het aantrekken van Witlox en Van de Steene blijven ze hun visie trouw. “Ons doel is altijd geweest om rensters zich verder te laten ontwikkelen in een stressvrije en familiale sfeer”, vertelde Iwan Gevers. “Vaak worden ze na verloop van tijd opgepikt door een kapitaalkrachtiger team, denk maar aan Ceylin del Carmen Alvarado en onlangs Aniek Van Alphen.”

Zoals eerder gemeld zal Van Alphen in Oostmalle haar laatste wedstrijd rijden in de out t van BNS Technics Concrete House. “We vinden het jammer dat we haar niet langer aan ons team kunnen binden. Gedurende twee seizoenen hadden we met Aniek een hele sterke renster, maar daarnaast ook een hele jne persoonlijkheid in onze rangen. Steeds dankbaar en oprecht.”

Foto: Tfoto Wouter Toelen