KMC bestendigt haar partnerschap met CST Sandd American Eagle MTB Racing Team

KMC bestendigt haar partnerschap met CST Sandd American Eagle MTB Racing Team

Het  CST Sandd American Eagle MTB Racing Team kondigt met enige fierheid aan dat KMC, ’s werelds marktleider in kettingen en huidig leverancier van het team, haar samenwerking bestendigt en het team wil steunen tot Tokio 2020.

Als exclusief ketting sponsor wil KMC de rijders voorzien van hun splinternieuw 12 speed black/gold en golden 11 speed super light KMC kettingen.

Rob Compas, Senior Manager KMC : ‘KMC is fier om één van de sponsors van het team te zijn. Vorig jaar hebben we reeds het team voorzien van kettingen. We hebben dezelfde doelen en één daarvan is om aanwezig te zijn in de top van de competitie en daarom hebben we de samenwerking verlengd. Met dit topteam hebben we een directe lijn naar de professionals. Al de feedback van het team is erg belangrijk voor ons om onze producten te ontwikkelen.

Bart Brentjens, Teammanager CST Sandd American Eagle MTB Racing Team : ‘Ik ben echt blij dat onze rijders de komende drie jaar met KMC kettingen kunnen rijden. Hun hoge kwalitatieve producten die ze wereldwijd verkopen en de goede structuur van het bedrijf geeft een extra dimensie aan ons team en teambike.’

In 2018 zal het team haar tiende seizoen in gaan sinds de oprichting in november 2008. Het race programma voor 2018 zal al wereldbekerwedstrijden omvatten, het nationaal kampioenschap, de Europese Kampioenschappen, het WK, de national series en ook de grote wedstrijden als de Cape Epic en de Brasil Ride bijvoorbeeld.

De renners voor 2018 zijn:

Dames Elite Yana Belomoina (UKR), Anne Tauber (NED) and Margot Moschetti (FRA). Heren Elite riders Grant Ferguson (UK), Didier Bats (BEL), Sebastian Fini Carstensen (DEN) and U23 rider David Nordemann (NED).

2017 was een glorierijk jaar voor het team, ze werden eerste in de UCI Team World Ranking. Ze wonnen de wereldbeker met XCO overall dames elite(Yana Belomoina), vier nationale titels en een Europese titel samen met vele andere successen.

Bron: PM

Foto: Brentjens MTB racing team