Kristien Nelen eindigde 22 ste in Zilvermeercross Mol

Kristien Nelen eindigde 22 ste in Zilvermeercross Mol

Kristien Nelen nam zondag deel aan de Zilvermeercross in Mol en werd er 22ste. Ze vertelt haar koersbeleving exclusief voor ons.

Normaal stond ik zaterdag aan de start in Hasselt maar ik ben opgestaan met acute sinusitis, iets waar ik wel meer last van heb in de winter. Mijn hoofd bonkte, druk op ogen en oren en moeheid, het was dus het beste om thuis te blijven en hopen dat het zondag beter was…

Zondag opgestaan met een “lichter” hoofd, alleen precies nog wat moe. Toch naar Mol vertrokken, een leuk parcours (buiten het lopen dan 😉 ), het zou wel loslopen. Bij de verkenning echter trapte ik bij het minste op m’n adem en schoot de hartslag de hoogte in, niet normaal. Ook bij het opwarmen was de hartslag hoger dan normaal. Dat beloofde niet veel goeds, desnoods zou ik stoppen als het niet ging.

Vanop de laatste rij vertrokken maar goed gestart. Het ging beter dan in de verkenning, ik trapte niet meer op m’n adem maar ik voelde dat het ook niet 100% was, ik heb dan ook eerder behouden gereden. Ik kon blijven opschuiven tot ik bij een groepje kwam, met oa twee rensters van “Kleur op Maat”, Lise Vanwunsel (Vanomobil) en een Nederlandse. Uiteindelijk geraakten Lise en ik weg van de rest. Op de lange loopstroken was Lise beter, terwijl ik sneller was op de berijdbare stukken. Ik heb een keer proberen weg te rijden maar bij het lopen kwam ze er terug over.

Ik heb dan de laatste 2 rondes niks geforceerd en ben gewoon in het wiel gebleven. Het tempo op de berijdbare stukken was wat laag maar dat was volgens mij de beste keuze gezien ik niet top was en die ene plaats zou het niet maken. Zo toch nog een onverhoopte 22e plek behaald op 40 starters, buiten de verwachtingen dus!

Nu proberen goed te herstellen en hopelijk niet ziek worden want zaterdag is het een thuismatch in Essen! Normaal zou ik dan zondag starten in Overijse.

Kristien

Foto: Bart Raeymaekers