KTM Bikevision bikers blikken terug op wereldbeker Albstadt

KTM Bikevision bikers blikken terug op wereldbeker Albstadt

De KTM Bikevision bikers Vincent Berden, Tom Van Ingelom, Jochen en Bart De Vocht waren het afgelopen weekend aan de slag in de wereldbekerrace in Albstadt. Ze vertellen hoe hun race verliep.

 Vincent Berden

Albstadt was een prachtig parcours met prachtig weer. Ik moest op de laatste rij starten onder de boog van de wereldbeker. Omdat ik vast zat in de start moest ik helemaal als laatste vertrekken.In de eerste ronde kon ik een man of vijf inhalen.
Elke ronden kon ik wat opschuiven. Ik kon nog naar iemand toe rijden in de voorlaatste ronde in de laatste klim en er van weg rijden.Tot bij die voor mij kon ik niet meer komen maar ik was wel iets dichter gekomen. Uiteindelijk finish ik heel tevreden als 26ste van de 38 renners.Het was een prachtige ervaring om op zo een parcours te mogen koersen.

Jochen De Vocht

Na Nove Mesto werd ik wat verkouden maar door goed te rusten was ik fysiek weer helemaal klaar om erin te vliegen in Albstadt. Het was een enorm lastig parcours waarbij heel wat hoogtemeters moesten overwonnen worden. Ook de afdalingen mochten niet onderschat worden want door het losse grind lag het er heel verraderlijk bij en schuilde het gevaar achter elke bocht. Er stonden terug heel wat renners aan de start, wel 155. Ook deze keer stond ik helemaal achteraan om aan mijn race te beginnen. In de openingsronde waren er onwaarschijnlijk veel opstoppingen waarbij we te voet stonden en verloor ik enorm veel tijd. Maar ik voelde me vrij sterk dus kon ik een strak tempo rijden tijdens de hele wedstrijd. Door het grote tijdsverlies in de openingsronde werd ik bij het ingaan van de laatste ronde uit wedstrijd gehaald met de 80% regel. Dit was op zich wel jammer dat ik mijn wedstijd niet helemaal kon eindigen maar ik houd een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Ik ben dus zeker wel tevreden met mijn plaats in de top 100. (97ste). Deze 2 weken van wereldbeker wedstrijden zijn heel leerrijk geweest voor mij. Ik heb weer heel veel ervaring kunnen opdoen door in zo’n sterk deelnemersveld te starten. Hierbij wil ik mijn team dan ook bedanken om mij de kans te geven om hier aan de start te staan! Ook bedankt aan de mensen in de bevoorradingszone om ons te verzien van verfrissend water tijdens deze warme en zware omstandigheden in Duitsland.

Tom Van Ingeloot

Eén week na de wereldbeker in Nové Mesto stond ik aan de start van de 2de wereldbeker in het Duitse Albstadt. We vertrokken al enkele dagen op voorhand, omwille van de feestdag, dus konden we donderdag de eerste verkenning afronden. Ik wist van vorig jaar hoe het parcours er bij lag en wat voor rondje het was, toch waren er kleine aanpassingen gedaan en was het ook deze editie veel klimmen. Ik mocht als 128ste starten en mijn start was redelijk goed. Al was het de eerste ronde meer wandelen dan fietsen… een heleboel kostbare tijd verloren dus. Maar het gevoel en de benen waren goed en ondanks de enorme warmte kon ik een goed tempo aanhouden, toch maakte ik twee fouten en bij één ervan ging ik tegen de grond. Ik werd na 1u9min uit de wedstrijd genomen en op twee ronden van de uiteindelijke winnaar gezet. Dat is natuurlijk iets minder leuk, maar toch deed ik met een 116de plaats enkele plaatsen beter dan vorige week, daarbij het goede gevoel en ik kan tevreden en slimmer de eerste seizoenshelft afsluiten, want we hebben toch heel wat opgestoken en geleerd in deze periode! Weer enorm bedankt aan de hele ploeg voor ons deze kans te geven en om ons bij te staan met raad en daad!

Bart De Vocht

De wedstrijd van Albstadt was de derde belangrijke wedstrijd van de roadtrip en nadat ik hersteld was van de wedstrijd in Nove Mesto wilde ik absoluut een knalprestatie neerzetten in deze wedstrijd.
Het parcours was een beetje veranderd en deze keer niet helemaal naar mijn goesting.De wedstrijd zelf startte voor mij goed. Ik was goed weg in de start en kon ook vlot blijven opschuiven tot de 28e plaats, met nog een goed gevoel. Daarna sloeg de hitte toe op mijn lichaam, eerst op mijn maag waardoor mijn lichaam slecht het vocht opnam. Daarna raakte ik wat oververhit en was mijn goed gevoel direct weg en moest ik fel vertragen met de hoop dat ik later opnieuw kon versnellen. Jammer genoeg bleef de kracht weg uit mijn benen en werd het een overlevingstocht tot de finish. Daarmee ben ik toch wel wat teleurgesteld uit Albstadt vertrokken. Ik moet ook nog zeker iedereen in het team bedanken voor de super inzet die iedereen getoond heeft op de eerste wereldbekertrip.

Bron: KTM Bikevision

Foto: Jochen De Vocht