KTM Bikevision bikers reden finale Beneluxcup in Sittard

KTM Bikevision bikers reden finale Beneluxcup in Sittard

 

De KTM Bikevisionbikers Tom Van Ingelom, Bart en Jochen De Vocht, sloten hun seizoen af in de Beneluxcup in Sittard. Ze gaven voor ons hun reacties over hun wedstrijd.

Tom Van Ingelom: ‘Na een 3-tal maanden van blessureleed stond ik nog eens aan de start van een MTB- wedstrijd, deze ging door in Sittard en was de finale van de Benelux cup. Een mooie omloop en pittig om het seizoen af te sluiten.
De start verliep heel goed en ik zat mooi in de top 20.Enkele ronden later reed ik op een 27e plek en dit kon ik zo houden. De uitslag deed er niet toe, maar ik ben blij dat ik er terug bij kon zijn!!
Na enkele weken zonder fiets besefte ik hoe graag ik deze mooie sport beoefen en dan doet het deugd wanneer je met je kameraden kan gaan trainen! Volgende week zal ik nog de laatste wedstrijd meepikken in Ravels.’

Jochen De Vocht:’ Laatste Benelux cup van het seizoen in Sittard. Het was een heel lastig parcours met veel kort opeenvolgende klimmen waarbij er weinig recuperatie was. Het was geen al te beste start voor mij en zo draaide ik bij een van de laatsten het bos in. Inhalen was op dit smalle parcours niet evident. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ik in een goed ritme en wist heel wat renners in te halen. Ik bleef een strak tempo rijden en zo kwam ik heel tevreden en helemaal moe gestreden als 14e over de aankomst. Op deze manier verdubbel ik de UCI punten die ik vorige week gehaald heb tot een totaal van 4 punten. Ik ben heel tevreden dat de conditie op het einde van het seizoen nog zo goed is en dat ik nog enkele uci punten weet uit de brand te slepen. Volgend weekend is het alweer de laatste wedstrijd van het seizoen, het provinciaal kampioenschap in Ravels.’

Bart De Vocht :’Het seizoen is voorbij gevlogen. We reden al de laatste XCO wedstrijd van het seizoen tijdens de benelux cup in Sittard. De wedstrijd verliep goed voor mij, ik vond het een leuk parcours en de benen zaten goed dus kon ik heel de wedstrijd de kopgroep in het vizier houden en de laatste ronde gingen we in met drie. Ik maakte een foutje en daardoor verloor ik de koppositie aan Milan, toen hij versnelde was het duidelijk dat hij deze wedstrijd het sterkst was. Ik probeerde hem nog in te halen,  maar hij was te sterk dus werd ik tweede.

Bron: PM

Foto’s: Vincent Berden