KTM Bikevision bikers reden in Saalhausen en Hadleigh Park

Het was dit weekend weer prijs voor het KTM Bikevision MTB team. Martin Fanger zegevierde in het Hadleigh Park in Engeland.  Sander Kielich en Djeff Verheyden reden er ook.  Joppe en Didi de Vries reden in Saalhausen.

Joppe de Vries doet zijn verhaal. ‘Afgelopen weekend was het wedstrijd in Het Duitse Saalhausen. In de winterse omstandigheden kon ik de eerste twee ronden goed door te komen in de  top 10. Na de hevige klimmen en het hoge tempo in het begin moest ik even wat gas terug nemen! Hierdoor zakte ik terug naar plaats 17… uiteindelijk wist ik mijzelf te herpakken en reed naar plaats 12. We zijn goed op weg , maar er zit nog altijd meer in!’

Didi de Vriesgaf volgende reactie:  ‘Het was even twijfelen naar welke wedstrijd ik zou gaan. Het leek even voordeliger om maar Saalhausen te gaan. Totdat de inschrijvingen gesloten waren…
Een heel sterk deelnemersveld stond er in Saalhausen aan de start.  Het was een super zwaar rondje met 3 hele steile klimmen die elkaar snel opvolgden. Na een super start waarbij ik als vierde vertrok (ik startte vanop de tweede rij) zakte ik volledig in op de klimmen. Ik geraakte niet gerecupereerd en verloor daarmee veel plaatsen. Teleurgesteld bolde ik als 15e over de meet. Later had ik er wel vrede mee.  Ik had een erg slechte dag,maar ben wel blij dat ik niet opgegeven heb en ben blijven vechten.

Sander, Djeff en Martin reden in Hadleigh Park

Sander Kielich vertelt: ‘Zondag stond ik aan de start op het Olympisch parcours van 2012 in Hadleigh park. Ik stond op de tweede rij en had een goede start, even had ik zicht op een UCI punt maar ik moest in de eerste ronde al wat plaatsen laten gaan. Ik reed een constant tempo en op de zeer technische afdalingen met rock gardens kon ik veel tijd goed maken en ik kwam steeds dichter op  twee renner s die streden voor de 13e plaats. In de laatste ronde ging ik over een renner maar in een klim moest een renner voor me afstappen en zo verloor ik nog een plaats. Ik eindigde op een 15e plaats maar was wel tevreden met dit resultaat. ‘

Djeff Verheyden keek er heel hard naar uit om te rijden op het Olympisch parcours van 2012. ‘De start was lang en heel snel. Daar heb ik mij een beetje opgeblazen. De tweede ronde moest ik wat recupereren en verloor ik een aantal plaatsen. In de tweede ronde gingen alle rockgardens goed, geen fouten en met een goede cadans. Tijdens de derde ronde begon de vermoeidheid toe te slaan en ging het goede tempo eruit.
De vierde ronde voelde voor mij al wat beter aan en dacht om de laatste ronde nog eens volle gas te gaan want er reden net voor mij drie renners waar ik wou naar toe rijden maar net voor de finish werd ik gedubbeld. Het  was jammer dat ik in de wedstrijd hoofdpijn en buikpijn kreeg, een voorbode van een migraine aanval. Wel blij dat ik deze wedstrijd mocht rijden. En bedankt Sonja en Dirk dat ik mee mocht.’

Martin Fanger boekte zijn tweede seizoenszege:’ Op  het Olympische parcours  van Londen 2012 kon ik in de laatste sectie wegrijdenen won ik de race voor de Britse kampioen Grant Ferguson. Het weekend begon vrij slecht. Zaterdag stond er een harde wind en ineens was er veel hagel. Gelukkig veranderde het weer een uur later. Het was nog steeds koud, maar plotseling scheen de zon weer.
Het Olympisch parcours van Londen 2012 was vrij technisch. Het was een uitdaging om het onder controle te krijgen in een trainingssessie.  Met mijn KTM Scarp Sonic heb ik een goede afstelling gevonden en zo was ik zondag klaar voor de race. Op de wedstrijddag warmden alle renners van het KTM Bike Vision Team zich op in de teamstand. Goed opgewarmd ging ik naar de start. Er waaide weer een koude wind. Ik miste de start niet en was de eerste die de eerste bocht nam.  Al snel ontwikkelde zich een groep van vijf atleten. De Belg Kevin Panhuyzen verhoogde het tempo met mij en we  Joshua Dubau en Frazer Clachety haakten af.   Spijtig genoeg moest Kevin met een kettingbreuk afhaken. Met z’n tweeën reden we de laatste twee ronden en in de laatste sectie dreef ik  het  tempo op en kon voorsprong nemen  op Grant Ferguson.  Met vreugde ben ik over de finish gegaan. ‘