KTM Bikevision kick-off 2019

KTM Bikevision kick-off 2019

Na een geslaagd seizoen 2018 , zit het KTM Bikevision absoluut niet stil. Teammanager Dirk Berden blikt al vooruit voor het volgende seizoen. Met enkele nieuwe aanwinsten hoopt het team weer een stap voorwaarts te zetten.

‘Terwijl de renners de laatste wedstrijden van het seizoen afwerkten, waren wij achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen voor seizoen 2019.Na beraad beslisten we dan ook dat we niet voor de UCI status gaan in 2019. De nieuwe voorwaarden van onze federatie maken dit verhaal oninteressant. Er zijn andere mogelijkheden , en de UCI status is voor onze renners niet nodig. Dan kunnen we beter de budgetten hiervan aan onze renners en onze werking besteden. Maar dit neemt niet weg dat we voor een internationale programma gaan met tevens de Europese wereldbekers; Zoals ieder jaar in deze periode komen de aanvragen van nieuwe potentiële nieuwe renners vlotjes binnen. Dit jaar kregen we echter zeer veel belangstelling van onze Noorderburen,’ vertelt Dirk.

‘Gezien er enkele renners ons team verlaten, de meesten om studieredenen waren er wel weer enkele plaatjes vacant.We maakten van het vertrek van deze renners gebruik om ons team wat in te krimpen. Een kleinere hechtere groep is wat we voor 2019 voor ogen hadden. Meer kwaliteit aanbieden aan een kleinere groep. Nadat de sponsorcontracten terug vernieuwd waren, en we er weer in slaagden om wat nieuwe sponsors binnen te halen konden we met renners beginnen praten, en plannen te maken. De samenwerking Met KTM wordt met veel plezier verder gezet, waardoor we weer over de nieuwste “Sonic” modellen kunnen beschikken,’gaat Berden verder.

‘Sander Kielich, Djeff en Freek Verheyden blijven aan boord. Van bij onze Noorderburen haalden we 1e jaars junior Scott Baijs in huis. Scott , zeer gemotiveerd en gebrand op goede prestaties in 2019.Graag verlengd hij zijn goede vorm van 2018 waar hij toch steeds in de voorste gelederen te vinden was in de 3 Nations Cup. Met Scott erbij zijn we rijkelijk vertegenwoordigd in de junior heren categorie in 2019. Ook uit Nederland komen onze volgende 2 nieuwe renners. Vooreerst komt Didi de Vries als U23 over naar ons team. Didi zal met veel goede moed in internationale wedstrijden aan de start staan, met als toetje de Europese wereldbeker wedstrijden. Na het afronden van de studies herneemt ook Didi’s broer Joppe zijn mountainbike carrière, en zalnet als Didi in de categorie U23 ons team vertegenwoordigen. Joppe stelt zijn doelen naar de UCI wedstrijden om zo snel mogelijk de benodigde punten te pakken om misschien in 2019 ook nog aan de start van een wereldbeker te staan.’

page2image392

‘Onze grootste aanwinst komt echter van iets verder dan onze Noorderburen. Uit het Zwitserse Geneve zal elite renner Martin Fanger ons team versterken. Martin is reeds een ervaren rot in het internationale mountainbike circuit en zeker in de wereldbekers. Als Zwitsers erkend MTB instructeur zal hij onze jonge garde zeker veel kunnen leren , en zeker in het buitenland. Martin brengt op zijn beurt een nieuwe extra mecanicien Eric Larderaz mee uit Zwitserland naar ons team. Nadat we afreisden naar de Swisscup wedstrijd in Lugano , waren we toch wel trots dat we daar een contract met Martin konden ondertekenen. Als laatste nieuwkomer mogen we de Nederlandse Daphne de Vries begeleiden in 2019. Daphne reed zich als Nederlandse uit het hoge noorden verdienstelijk in de kijker bij junioren dames. Als eerstejaars eindigde ze knap 2e in de eindstand van de 3 Nations Cup. We zien er naar uit om met deze groep seizoen 2019 weer tot een succes te maken. En ons seizoen startte al vroeg , reeds in oktober 2018 begonnen we eraan. Traditie getrouw organiseerden we eind oktober onze teamdag. Een eerste kennismaking met elkaar, renners , ouders , iedereen was er. Samen een rustig en plezant tochtje met de mountainbike in de voormiddag, in de Limburgse bossen ,in en om C-Mine tot aan de befaamde “kuil”in Zonhoven. De niet fietsende dames maakten er een gezellige voormiddag van op de markt van Winterslag. De sfeer zat meteen goed , op de markt werd er lekkers gekocht , tijdens de fietstocht werd er hartelijk gelachen en plezier gemaakt.Na de lunch werden onze renners en de ouders weer ondergedompeld in de wereld van de hulpverlening.Onze sponsor “Health Care Solutions Europe” die er voor zorgt dat we ons AED toestel hebben en garant staat voor het onderhoud en opleiding was naar jaarlijkse gewoonte weer van de partij. Onze deskundige lesgever Ulrich , maakte er weer een interessante les van waarin iedereen ruim aan bod kwam om de reanimatie en EHBO technieken onder de knie te krijgen.’

page2image18856

page3image384

‘Met de nodige plezante scènes werd met veel lachen en plezier er een zeer leerrijke en vooral plezante les van gemaakt. Iedereen voelde zich meteen thuis, onze kick off was geslaagd !Achteraf konden de renners weer passen en opgemeten worden zodat de rennerskledij weer op maat kan gemaakt worden door onze huisleverancier G-Skin. Voor het eerst zagen de renners dan ook ons totaal vernieuwde tenue voor 2019 , wat op veel enthousiasme werd onthaald.Ook de schoenen en helmen ter beschikking gesteld door Velo plus uit Erpe Mere konden gepast worden, zodat de renners de ideale Vittoria schoen en helm kunnen gebruiken tijdens de wedstrijden en trainingen.

2019 Here we come…..

KTM Bike Vision 2019
Freek Verheyden U17

Sander Kielich U19

Scott Baijs U19

Djeff Verheyden U19

Daphne de Vries U19 dames

Didi de Vries U23 dames

Joppe de Vries U23

Martin Fanger elite

Bron: PM