KTM Bikevisionbikers blikken terug op Houffalize

KTM Bikevisionbikers blikken terug op Houffalize

De KTM Bikevisionbikers kunnen tevreden terugblikken op SSangYong MTB Benelux Cup in Houffalize. Bart De Vocht won bij de elite. Samen met zijn ploegmaten vertelt hij over zijn wedstrijd.

Bart De Vocht : ‘Omdat we in de buurt geen geschikte overnachtingsplaats vonden beslisten mijn broer en ik om met de tent naar Houffalize te gaan op zaterdag om het parcours al eens te verkennen. Het parcours is heel technisch maar hetzelfde als andere jaren dus het vormde niet echt een probleem. De wedstrijd dan op zondag ging goed voor mij. In de start miste ik wat explosiviteit dus ik moest wat opschuiven in de eerste ronde. Maar dat ging ook vlot want er zat wel power op de benen. Ik kwam eerst op kop aansluiten bij Axel Zingle en later kon ik wegrijden bij hem. Dat moest wel want Sebastien Carabin was op komst. Ik pakte een voorsprong dus was het van dan af zaak de focus te behouden en geen fouten te maken. Zo kon ik uiteindelijk mijn 2e Beneluxcup wedstrijd van het jaar winnen. Enorm tevreden met deze opsteker natuurlijk. Ik ben ook blij met mijn niveau deze wedstrijd, nu probeer ik terug vorderingen te maken voor komende wedstrijden,’ aldus nog Bart.

Ook zijn broer Jochen kon met opgeheven hoofd het wedstrijdtoneel verlaten. ‘Houffalize staat bekend als de meest technische omloop van België. Hier onderscheidt men de echte mountainbikers van de rest. De start van de wedstrijd verliep redelijk. In de helft van het pak draaide ik de eerste technische passages in. Al snel kon ik heel wat plekken goedmaken en voelde ik dat de benen wel in orde waren. Langzamer hand sloop ik dichter richting de top 10. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam ik tot op 5 seconden van de tiende plek en dus ook een broodnodig uci punt. Jammer, maar helaas was het beste er al af en was de laatste ronde een kwestie van overleven. Toch kwam ik wel heel tevreden als 11e over aankomst. Ik werd net 11e in één van de meest prestigieuze wedstrijden van ons land. De honger naar uci punten is zeker nog niet gestild en ik ben er klaar voor om de komende weken er nog vol voor te gaan. De conditie zit heel goed dus we kijken vol goede moed verder,’ vertelde Jochen.

Djeff Verheyden had een mooie wedstrijdverhaal. ‘Ik heb vorig jaar daar al eens gereden en toen heb ik daar de A lijnen niet genomen. Dit zijn de meest moeilijke lijnen (A-B-C-lijnen).Dit jaar wou ik de A’s wel eens proberen. Zaterdag een rondje met Vincent gaan verkennen en toen zag ik wel dat de A-lijn mij wel kon lukken. Dus heb ik dat eens geprobeerd en de eerste keer moeten stoppen maar de tweede keer ben ik er afgereden. Ik ben er met meer zelfvertrouwen afgereden. De start was lang en bergop. Het was nog redelijk rustig tegen een mooi tempo maar 1 keer toen we in het bos zaten werd het wringen en afstappen. Plots zat Vincent voor mij maar toen pakte ik de lijn met de wortels en kwam er veel sneller uit dan de andere die dat niet hebben gedaan. De tweede ronde ging alles goed buiten een de boomwortel die er lag, teveel naar links en tegen een paaltje gereden. Maar direct terug kunnen vertrekken alsof er niets gebeurd was De 3de ronde ging ook alles goed. Van iemand wegrijden en kunnen aansluiten bij een andere renner. Op de laatste A lijn ging het iets minder. In een vorige afdaling moet mijn ketting afgesprongen zijn zonder dat ik het wist. Ik ging de A lijn dus in met een vast voorvork waardoor mijn voorwiel wegschoof en lucht verloor uit mijn band. Ik ben terug kunnen vertrekken maar op de laatste 500m kwam er nog iemand heel dicht en nog een laatste sprint getrokken en uiteindelijk 29ste van de 48 renners geworden. Ik ben heel blij dat ik de A lijnen heb kunnen doen. Mijn uitslag in deze wedstrijd vond ik niet belangrijk. Ik wou liever elke afdaling nemen en bijleren en deze wedstrijd bijna lachend rijden. En nog eens bedankt aan mijn nonkel Jurgen en tante Alicia dat ik mee mocht met de mobilehome. Bedankt aan Sonja, Chris en nonkel Jurgen om in de technische zone te staan. Ook een dikke merci aan iedereen die voor mij heeft gesupporterd. En een speciale dank aan onze sponsors.’

Vincent Berden tenslotte sluit af met zijn belevenissen. ‘Houffalize is het meest technische parcours van België.De start was zeer lang en dat was niet echt voor mij een voordeel.Toen we het bos in gingen was het al direct opstopping waardoor ik Djeff voorbij kon wandelen. Djeff is wat later terug over mij gegaan omdat hij de drop nam en ik niet. De eerste 2 rondes heb ik goed kunnen opschuiven door onder andere de B-lijn te kiezen uit de 2 andere lijnen op de meest technische afdaling in het parcours. De laatste ronde zat ik er echt zwaar door,ik heb nog geprobeerd stand te houden en dat lukte moeizaam. Een mooie afsluiter voor mijn seizoen 2017. ‘

 

Foto: Vincent Berden