Langvad-Batten en Andreassen-Hatherly winnen proloog Cyprus Sunshine Epic

Langvad-Batten en Andreassen-Hatherly winnen proloog Cyprus Sunshine Epic

Annika Langvad en Haley Batten bij de vrouwen en Simon Andreassen en Alan Hatherly bij de mannen hebben de proloog gewonnen in de Cyprus Sunshine Epic. Dadelijk twee zeges voor het Specialized Racing team.

“We hebben echt een goede rit gehad. Het is geweldig om Haley als mijn teamgenoot te hebben. We hebben goed gewerkt en waren efficiënt als team. Er was een gemeenschappelijke opwinding – het is zo motiverend”, aldus Annika Langvad na de eerste etappe.

Annika Langvad en Haley Batten waren de laatste Elite vrouwen op de startramp in Pyrga en de snelste naar de finish in Kornos in een gecombineerde tijd van 1.37:13.

De tweede plaats ging naar Scott-SRAM in 1.39:05. Kate Courtney en Erin Huck vonden dat ze qua kracht goed op elkaar ingespeeld waren en werkten als team heel goed. Ze focusten niet te veel op de eerste etappe en waren enthousiast over de komende race.

Trek Factory Racing XC’s Emily Batty en Evie Richards pikten de derde plaats in en leerden onderweg elkaars sterke en zwakke punten kennen. Evie’s kracht speelde hen in de kaart terwijl ze het tempo voor het grootste deel van de race bepaalde, waarna Emily haar technische vermogen gebruikte om het paar naar de finish te loodsen. Ze eindigden in een tijd van 1:40.04.

ELITE MEN

De jeugd haalde het bij de mannen met de voormalige junioren- en U23-wereldkampioenen, Simon Andreassen en Alan Hatherly, met een gecombineerde tijd van 1:24,35 een zinderend tempo neerzetten om de overwinning voor Specialized Racing binnen te halen. Met high fives aan de finish gaven aan dat ze tevreden waren met de inspanningen van de dag.

Het was waarschijnlijk een verrassing voor het Kross Racing Team om vandaag de tweede plaats in te nemen, nadat Bartlomiej Wawak echt afzag tijdens de hele etappe. Onder leiding van een zeer sterke Ondrej Cink gaven ze nog steeds een geweldig resultaat. Ze eindigden in 1:24.59, slechts 24 seconden van het Specialized-paar.

Een ander paar om te bewijzen dat jonge kanonnen sterk kunnen schieten was Martins Blums en David Nordemann van CST PostNL Bafang Racing Team.
Zoals Martins al aangaf, “Het was gewoon voluit… Ik ben verrast en blij met de rit.” Ze eindigden als derde nog eens 10 seconden terug, in een tijd van 1:25.10.
De top vijf – met Luca en Daniele Braidot in de 4e en Scott-Sram in de 5e – worden gescheiden door slechts 51 seconden als we de bergen in gaan voor de tweede etappe.

Meer informatie vindt u op www.activatecyprus.com en
Facebook Cyprus Sunshine Cup en Instagram

Bron: PM