Laura Smulders pakt ook de tweede dagzege in Papendal

Laura Smulders pakt ook de tweede dagzege in Papendal

Wat de anderen niet verwachtten gebeurde zondag opnieuw. Laura Smulders was haar concurrenten te slim af en schreef ook de tweede dag op haar palmares bij. Bij de aanvang van dit evenement in Papendal was zij de doodverfde kandidaat voor de overwinning. Maar alle wedstrijden moeten gereden worden om aan het einde van de rit de eindlaureaat te kennen. Maar in Papendal was het al snel duidelijk dat Laura haar in haar sas voelde op deze omloop. Niks of niemand kon haar uit haar lood slaan en ze wist naast dag 1 ook dag 2 op haar naam te schrijven. Na afloop van de tweede dag kon ze het zelf niet geloven. Zondag had ze last van zware benen maar het lukte haar telkens om een goede start te nemen en te knokken tot de eindstreep. De winst was binnen.

Haar landgenoten Judy Baauw die op zaterdag de derde plaats in de wacht sleepte moest zich op zondag tevreden stellen met een vijfde plaats wat zeker niet slecht te noemen is binnen deze meute. Ook de zus van Laura Merel Smulders kon zich op dag twee in de kijker fietsen. Bij haar kwalificatie na de halve finale straalde zij van geluk omdat zij samen met haar zus in de finale stond in hun thuisland. En of ze er kon van genieten…. de achtste plaats was voor haar het hoogst haalbare. Ze genoot ervan om mee de spannende finale in Papendal te rijden.

Ook bij de elites mannen ging het er spannend aan toe. Het was een strijd tussen Neik Kimmann en Joris Daudet. Het leek er even op dat ze aan elkaar gewaagd waren maar een kleine fout in de eerste bocht van Kimmann gaf Daudet de nodige voorsprong om dit om te zetten naar de winst. Niek moest nog een aantal rijders voor laten gaan en moest tevreden zijn met een vierde plaats.

Volgende week is het hele peleton te zien in de UCI Supercross te Zolder. Hopelijk mogen we daar ook weer snoepen van spannende wedstrijden.