Laura Verdonschot mikt op podium in BK Koksijde

Laura Verdonschot mikt op podium in BK Koksijde

Vorig jaar had Laura Verdonschot een beklijvend duel  met Sanne Cant op het BK bij de dames elite in Oostende. Dit jaar wil ze dat duel nog eens overdoen met de wereldkampioene in het zand van Koksijde. Het seizoen werd overschaduwd door gezondheidsperikelen, maar de Lommelse lijkt nu helemaal klaar voor de kampioenschappen. Houd haar in het oog op het WK bij de beloften in Valkenburg.

Maar eerst het BK in Koksijde dus. Voor iemand die opgroeide in Lommel, de stad waar het zand overvloedig is, is dit een omloop op haar lijf geschreven. Dat wilden we ook weten en vroegen het haar.  Over haar kansen zegt ze:’ Goh, lastig te zeggen. Mijn conditie is groeiende, maar dat belooft nog altijd geen goede uitslag. Ik mik op podium, maar ook daarvoor zal alles moeten meezitten. De omloop ligt me dus, dat zorgt al voor het nodige vertrouwen.’

Voor een nieuw duel met Sanne Cant wil ze onmiddellijk tekenen. ‘Natuurlijk, ook ik hoop terug op zo’n duel. Dat zou mijn goede conditie in de verf zetten. Maar het is een ander jaar en we beschikken allebei over andere papieren dit jaar. Hopelijk komt die strijd er. Maar dat wordt afwachten.’

Met het WK in Valkenburg zit de Limburgse meer in haar hoofd. ‘Ik moet eerlijk zijn dat ik daar meer mijn zinnen op heb staan. Het is mijn laatste belofte WK. Ik zou in staat moeten zijn om podium te rijden. Al is dat altijd lastig op een kampioenschap.’

En de kansen op goud dan? ‘ Dat valt af te wachten. Evi Richards reed al sterk in de wereldbeker in Namen en zal dat wellicht op het WK ook doen, ‘besluit de renster van Marlux-Bingoal.