Laura Verdonschot pakt zilver op EK Tabor

Laura Verdonschot pakt zilver op EK Tabor

Laura Verdonschot heeft zilver gepakt op het EK voor U23 vrouwen in Tabor. Ze werd geklopt in de spurt voor het goud door uittredend kampioen Chiara Teocchi.  De Tsjechische Nikola Noskova greep het brons. Suzanne Verhoeven viel net uit de top tien met een elfde plaats. Axelle Bellaert werd veertiende.

Vanaf de start nam uittredend kampioen Chiara Teocchi het heft in handen. In haar spoor volgden de Nederlanders Alvarado, Nagengast, Inge van der Heijden, Noskova en Laura Verdonschot.

Een ronde later is de situatie vooraan nog hetzelfde met koploper Teochhi en Noskova in haar spoor samen met twee Nederlanders Yara Kastelijn en Alvarado. Verdonschot volgde een beetje verderop.

Halfkoers had Laura Verdonschot de kloof gedicht met de vier leiders.

Bij het ingaan van de laatste ronde hadden we nog steeds vijf leiders. Teocchi nam een beetje voorsprong, maar Verdonschot reed het gaatje dicht en zo spurtten ze allebei voor de Europese titel. Verdonschot nam de leiding en leek te gaan winnen, maar Teocchi spurtte haar voorbij. Blijkbaar had Laura teveel krachten verspeeld in achtervolging.

Top tien:

 1. Chiara Teocchi (Ita) in 35:56
 2. Laura Verdonschot(Bel)
 3. Nikola Noskova(Tsj)
 4. Ceylin Del Carmen Alvarado(Ned)
 5. Yara Kastelijn(Ned)
 6. Nadja Heigl(Oost)
 7. Magdalena Misonova(Tsj)
 8. Silvia Persico(Ita)
 9. Inge van der Heijden(Ned)
 10. Adela Safarova(Tsj)
 11. Suzanne Verhoeven(Bel)

14. Axelle Bellaert