Laurens Sweeck klopt Iserbyt in de spurt in Eeklo

Laurens Sweeck klopt Iserbyt in de spurt in Eeklo

Laurens Sweeck heeft na een spannende cross zijn ploegmaat Eli Iserbyt in de spurt geklopt in de Ethiascross in Eeklo. Quinten Hermans mocht als derde mee op het podium.

Quinten Hermans brak de wedstrijd na vier ronden helemaal open. Hij kreeg Daan Soete en diens ploegmaat Eli Iserbyt mee samen met Tom Meeusen.

Halfkoers met nog zes ronden te gaan, kregen we vijf leiders met Quinten Hermans en Eli Iserbyt, Daan Soete, Tom Meeusen en Michael Vanthourenhout.

Het werd een snelle en spannende koers. Op vier ronden van het einde slaagden Toon Aerts erin om samen met Jens Adams en Laurens Sweeck om aan te sluiten bij de vijf leiders. Ze vormden aan achtkoppige groep met drie ploegmaats van Telenet-Baleoise, vier ploegmaats van Pauwels Sauzen-Bingoal en eenzaat Tom Meeusen van Corendon Circus. Het ploegenspel was begonnen.

Bij het ingaan van de derde laatste ronde waagde Eli Iserbyt opnieuw zijn kans. Hij nam meteen acht seconden op de zeven achtervolgers.

Met nog twee ronden te gaan reed Michael Vanthourenhout naar zijn ploegmaat Iserbyt toe. Toon Aerts sleurde met Quinten Hermans in het wiel aan de achtervolgende groep. En had resultaat. Met nog twee ronden te gaan, bewerkte hij de aansluiting. Tom Meeusen moest afhaken vooraan.

Bij het ingaan van de laatste ronde trok Toon Aerts fors door met Iserbyt in het wiel. In de zandbak zoefde Laurens Sweeck ploegmaat Iserbyt voorbij reed zo vlot naar de zege voor Iserbyt en Quinten Hermans.

Ik zat de hele wedstrijd mee. In de zandbak deed ik mijn ding. De hele wedstrijd zaten we met de hele ploeg mee vooraan. Het is natuurlijk nog vroeg in het seizoen, maar dit geeft vertrouwen om naar de wereldbekers in Amerika te trekken.’

Eli Iserbyt domineerde wedstrijd maar werd uiteindelijk tweede: ‘ Ik was de hele wedstrijd heel goed. Ik domineerde en op het einde waren de krachten op en kon Laurens het afmaken. Het was wellicht een ronde te lang voor mij. Maar vooraf had ik niet gedacht mee te spelen vandaag. Dus ben ik tevreden.’

Quinten Hermans werd derde : ‘Op een gegeven moment waren we met acht leiders en wou ik niet meer werken, want dan ben je geflikt. Ik wachtte daarom op Toon. Op het einde was bij iedereen het beste eraf en dat was logisch. Ik heb nog niet superveel in het bos gereden en vertrek met een goed gevoel naar Amerika.’

Toon Aerts: ‘Heel lastig vandaag omdat we met een grote groep samen bleven. Ik mag al bij al tevreden zijn van de wedstrijd na mijn fietswissel.’

Uitslag:

  1. Laurens Sweeck
  2. Eli Iserbyt
  3. Quinten Hermans
  4. Toon Aerts
  5. Daan Soete
  6. Michael Vanthourenhout
  7. Jens Adams
  8. Tom Meeusen
  9. Jim Aernouts
  10. Gianni Vermeersch