Laurens Sweeck wint in een beklijvende sprint van Toon Aerts

Laurens Sweeck wint in een beklijvende sprint van Toon Aerts

In de tiende editie van de cross in Leuven kregen we een spannende wedstrijd tussen Toon Aerts, die de ganse wedstrijd het werk heeft geleverd en Laurens Sweeck. De spurt werd gewonnen door de Belgische Kampioen Laurens Sweeck. De tweede plaats was voor Toon Aerts en het podium werd vervolledigd door Michael Vanthourenhout.

Met maar liefst 75 deelnemers (het maximale toegelaten) stonden de heren aan de start. Het was duidelijk van in het begin van de start dat Laurens Sweeck en Toon Aerts er een lange wedstrijd wilden van maken. Samen doken ze als eerste het veld in en in de technische passages in het bos kregen zij al meteen een paar lengtes op de achtervolgers.

De ganse wedstrijd reden de twee aan de kop en was het duidelijk dat het tussen hen ging voor winst. Achter de twee koplopers waren het de teamgenoten van Laurens Sweeck die probeerden terug te komen. Eerst Eli Iserbyt samen met Michael Vanthourenhout maar al gauw moest Eli de rol voorin lossen en ging Michael Vanthourenhout alleen op zoek naar de twee renners aan de kop.

De achterstand werd niet veel kleiner maar Michael Vanthourenhout wist dat hij moest blijven druk zetten op Toon Aerts om zo zijn teamgenoot Laurens Sweeck in een gunstige positie te brengen voor de mogelijke winst.

Het was duidelijk dat het in de laatste ronde zou gaan gebeuren. Aerts moest vol blijven rijden om eventueel de winst naar zich toe te kunnen halen mocht Laurens Sweeck een fout maken. Maar bij de laatste gebeurde het niet en bleef Laurens goed op het wiel zitten bij Toon Aerts. Hij wou even overnemen maar Toon Aerts liet het niet gebeuren. Hij wou de spurt als eerste beginnen. Maar met de tegenwind die er stond in de Hertogstraat ging de winst alsnog naar Laurens Sweeck die in een verklijvende sprint kon winnen.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Luc Wilms