Laurens Sweeck wint voor vierde opvolgende keer GP Pelt

Laurens Sweeck wint voor vierde opvolgende keer GP Pelt

Laurens Sweeck heeft voor de vierde opeenvolgende keer de GP Pelt gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal haalde het van Quinten Hermans en Lars van der Haar.

Lars van der Haar was de snelste starter van het pak. Tot halfkoers was er een kleine kopgroep met Sweeck, Hermans, Meeusen en Thijs Aerts.

Een ronde later rook Quinten Hermans zijn kans. Hij pakte tot 8 seconden voorsprong op Laurens Sweeck. Maar deze kwam de voorlaatste ronde tot bij Hermans en liet hem achter. Hermans vocht voor wat hij waard was, maar was eraan voor de moeite. Timo Kielich reed een knappe wedstrijd en werd tweede Limburger.

Sweeck stevende naar zijn vierde zege af. Natuurlijk was hij gelukkig met de zege. ‘In het begin reed ik nog op griffo’s en die moest ik wisselen. Dan zaten mijn remblokken erdoor en dacht ik dat het voorbij was. Op deze omloop moet je blijven duwen. Op een stuk was ik heel goed en zo kon ik 5 seconden terug pakken. Dat was een mentaal voordeel. In de laatste ronde kwam het erop aan om geen fouten meer te maken,’aldus nog Sweeck.

Top tien:

  1. Laurens Sweeck
  2. Quinten Hermans
  3. Lars van der Haar
  4. Tom Meeusen
  5. Timo Kielich
  6. Jens Adams
  7. David van der Poel
  8. Daan Soete
  9. Marcel Meisen
  10. Thijs Aerts

Foto: Telenet Play Sports