Lichtervelde

e

15-16 december 2018 Geweldige prestatie voor Laure Michels die de eerste plaats pakte bij de dames elites. Wie haar ook nadeed maar dan bij de eerste jaars nieuwelingen was Brent Braes. Jente Michels deed zijn zus na en pakte de winst bij de tweedejaars nieuwelingen. Verder hadden we nog podiumplaatsen voor Lars De Nys (2e plaats) en Miel Dekien die ook een tweede plaats nam.

Naast de A-crossen in Antwerpen en Zonhoven, waren er dit weekeind ook nog renners/rensters die er voor kozen om naar Lichtervelde te reizen om daar deel te nemen aan de Vlaamse Cyclocross Cup. In de volksmond is dit beter gekend als de B-crossen. Wat zeker niet minder waardig is aan de A-crossen want het niveau bij de B-crossen ligt de dag van vandaag ook hoog.

Dus ver van de grote massa en de schijnwerpers stonden een aantal rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team hier aan de start. Ze kregen wel geen hoge startpremies als de grote namen in de A-crossen maar ze deden wel mooi mee voor de overwinningen.

Bij de beloften en elites samen kregen we 36 deelnemers die hun wedstrijd aldaar betwisten.Helaas waren er ook vijf die hiervan de finish niet haalde. Ook ééntje van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team namelijk Andres Verdonck moest vroegtijdig de wedstrijd staken. Hij kreeg af te rekenen met twee lekke banden.Dus waren alle ogen gericht op Wannes Van Den Bussche. Hij kwam als 19door in de eerste passage van het veld en kon mooi zijn wedstrijd indelen. Hij schoof ronde na ronde naar voor en kwam terecht op de 9e plaats. Een schitterende wedstrijd gereden en als klap op de vuurpijl werd hij tweede beloften.De winst in deze categorie ging naar Willemijns Mathieu die 23 seconden voorspronghad op Alderweireld Robin en 27 seconden op Vankierbilck Berne.

Foto : rijder zelf

Bij de junioren kregen we 21 deelnemers aan de start en geen rijder van ons team had hiernaar de verplaatsing gemaakt. Zij hadden ervoor gekozen om in Antwerpen en/of Zonhoven te starten. Maar niet te min een mooie wedstrijd met winst voor Wysere Jona-s voor Lecerf William Junior die 25 seconden achterstand had en de derde plaats ging naar Clarysse Iljo.

Bij de dames Elites was de winst weggelegd voor Laure Michels. Zij wist bij de junioren een mooie 17e plaats algemeen te pakken maar pakte wel de bloemen mee naar huis bij de dames. Zij wist Kathleen Fraye en Jo Blanckaert uit de wielen te rijden.

Foto : Robert Goedgezelschap

Bij de eerstejaars nieuwelingen kregen we 15 deelnemers. Brent Baert pakte de zege in deze categorie en brengt daarmee zijn teller op drie overwinningen. Na een lange start kon hij al naar voor komen en bij de eerste het veld in duiken. Na twee stevige ronden had hij het gevoel dat hij meer in zijn benen had en nam een versnelling voor zijn rekening. Hij bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit en pakte zo zijn derde winstzege van het seizoen. De tweede plaats was voor Jori Van den Sompel en de derde plaats ging naar Delabange Viktor.

Bij de tweedejaars nieuwelingen kregen we 27 deelnemers aan de start. Niemand moest opgeven en de club mocht alweer een mooie winnaar zien over de streep komen. Jente Michels pakte de winst voor zijn teamgenoot Delaere Brent. De derde plaats ging naar Geuns Renzo.

Foto : Faby Luce

Daags na deze rijders mochten de jongeren van de club aan hun wedstrijd beginnen. Lore De Geest verkoos ervoor om niet te starten. Zij lastte even een rustmoment in.Bij de 12 jarigen kregen we 30 deelnemers aan de start waaronder Milan Van der Veken en De Nys Lars.  Lars had geluk met de lottrekking in deze wedstrijd. Hij mocht plaats nemen op de eerste startrij.Van in het begin van de wedstrijd maakte hij mee het tempo met Zeno Durie. Het tempo werd door Zeno opgedreven en Lars voelde dat het voor hem net iets te snel ging. Hij moest een gaatje laten. Uit de achtergrond kwam Dries Heirbaut aansluiten bij Lars en onder hun tweetjes mochten zij in de laatste ronde gaan sprinten voor de tweede en de derde plaats. Het werd een winst voor de tweede plaats voor Lars De Nys. Milan Van der Veken reed een knappe wedstrijd. Hij kwam binnen op een 17e plaats op 3.17 van de winnaar.

Bij de reeks van de 13 jarigen gingen we uitkijken naar de prestatie van Jana Van der Veken. Al een paar weken is zij goed aan het rijden en zie je ze stappen voorwaarts zetten. Dus in Lichtervelde stond zij weer zeer geconcentreerd aan de start tussen de 22 andere deelnemers. Haar start was matig en ze kon mooi opschuiven in haar wedstrijd. Ze werd 12e op 2.05 van de winnaar TiboVancompernolle. De tweede plaats ging naar Miel Dekien en de derde plaats was voor Lomme Van Den Meerssche. Miel Dekien reed een voortreffelijke wedstrijd en kon in het begin mee het tempo bepalen maar na een paar ronden voelde hij da thet wat te snel begon te gaan en koos hij ervoor om zijn eigen tempo aan te pakken en zo mooi naar de tweede plaats toe te fietsen.

Bij de 14 jarigen kregen we een mooi deelnemersveld met 23 rijders aan de start. Het was uitkijken naar de prestaties van Lewis Delaere. Hij was erop gebrand om een mooi resultaat neer te zetten. Hij kon een 14e plaats bemachtigen op 3.12 van de winnaar Ibe D’Hondt. De tweede plaats ging naar Tom Vuylsteke en de derde plaats was voor Rottey Charles.

Bij de jongeren van 10 jaar keken we uit naar de prestaties van Iljo De Nys. Hem zien we week na week doorgroeien naar zijn beste niveau. Je kan telkens aan zijn gezicht zien hoeveel plezier hij beleefd op zijn fiets. Dat is mooi…. Hij werd 12evan de 16e deelnemers in Lichtervelde. De winst in deze categorie was voor Emiel Osaer. Ibres Thijs werd tweede en de derde plaats ging naar Jonas Pauwels die al wel een achterstand van 1.20 had op de winnaar.

foto : rijder zelf

Nu maken de rijders/rijdsters zich op voor de drukste periode van het jaar. De Kerst en nieuwjaarsperiode brengt voor de renners/rensters heel wat wedstrijden met zich mee.

Wie dit weekeinde niet aan de start verscheen was Neo Tielens. Hij had een huldiging van de gemeente op zijn agenda staan. Hij werd gehuldigd als jeugdbelofte  van zijn gemeente en nam hiervoor een mooie prijs in ontvangst.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf