Limburgs schouwspel in Eversel : strijd voor de provinciale titel bij de dames categorie

Limburgs schouwspel in Eversel : strijd voor de provinciale titel bij de dames categorie

Op zondag, 17 oktober 2021 werd er op “De berg op” in Eversel het Limburgs kampioenschap voor dames georganiseerd. Het was uitkijken of de titelkandidaten het ook konden waarmaken.

In de vroege namiddag mochten als eerste onze Elites 3 hun wedstrijd betwisten met de masters A,B,C en D. Het was uitkijken hoe deze wedstrijd verliep. Want de elites 3 kwamen voor de tweede maal (na Moerkerke) zo vroeg aan de bak. Het werd een kopstart voor de Palenaar Björn Houben. Hij wou aan zijn talrijke supporters en zijn trainer laten zien dat hij in topvorm verkeerde. Hij kreeg meteen Kristof Cop op zijn wiel. Het was voor Björn snel duidelijk dat hij zijn eigen tempo moest zoeken en Cop laten gaan. Daar kan op dit ogenblik niemand tegenop. Dus de overwinning bij de Elites 3 was voor Kristof Cop. Doch we kregen nog een mooie strijd te zien tussen Dries Pauwels en Björn Houben. Ze waren aan elkaar gewaagd maar een kleine misser door de eerste van de masters A gaven Björn een kleine achterstand en hij moest zich tevreden stellen met een derde plaats. De tweede plaats ging dus naar Dries Pauwels.

Bij de Masters A ging de overwinning met gemak naar Kenny Geluykens. Hij werd op de hielen gezeten door Tom Arnouts en Joeri Lenaerts werd knap derde.

Bij de masters B was het een mooie wedstrijd voor Danny Sleeckx. Hij kon de aanval van Stefan Nerinckx afhouden en zo de bloemen mee huiswaarts nemen. Wie als derde het podium op mocht was Simon Janssens. Hij reed een voortreffelijke wedstrijd en kon met een brede glimlach het podium op.

Bij de Masters C-D was het dit keer een overwinning voor Hauterat Georges. Hij ging de wereldkampioen Dirk Mertens vooraf en die werd gevolgd door de Europese Kampioen Guido Verhaegen.

Omstreeks de klok van 11.15 U kwamen onze eerste jaars nieuwelingen aan de start. Het was uitkijken naar de prestatie van de rijder uit Heusden Zolder namelijk Roel Vangenechten. Hij had weer geen geluk bij de lottrekking en moest als laatste (61e) naar de startlijn gaan. Maar hij reed een voortreffelijke wedstrijd. Ronde na ronde kon hij plaatsen goed maken en kon als 12e de finishlijn overschrijven. Zeker een supergoed resultaat neergezet.

Omstreeks de klok van 12.00 U was het de tijd voor de tweede jaars nieuwelingen die hun wedstrijd mochten betwisten. Het was een wedstrijd vol emotie voor Axel Van de Broek. Op training was hij aangereden door een auto en moest hiervan herstellen. Op het parcours in Eversel kon hij alle emotie de vrije loop laten en mooi naar de overwinning toerijden. Het was een hele opluchting voor hem en zijn entourage om zijn allereerste wedstrijd van het seizoen op zijn naam te schrijven.

Dan was het de beurt aan de dames. Het was voor hen een superspannende wedstrijd want zij mochten hun Limburgse titel gaan behalen. Met spanning keken we uit naar een optreden van Hanne Gevers uit Zolder. Het was haar zo gegund om opnieuw die Limburgse trui om haar lende te krijgen. Ze deed er alles aan en ook bij haar kwamen de emoties los bij de overschrijden van de finishlijn. De Limburgse -Kampioenen zijn : Szekely Emma, Bartels Kaylani, Coenegrachts Lisa, Kerkhof Falke, Schevenels Lies’L, Bex Nathalie, Gevers Hanne en Kaszmarczyk Brenda.

Daarna kwamen de junioren en de U23-elites zonder contract nog aan de beurt. Arne Baers reed een sterke wedstrijd en eindigde knap vijfde. Ook Jarno Bellens kwam opnieuw aan de start na twee maanden stil te hebben gelegen. Hij reed een zeer sterke wedstrijd en had nog wat kettingproblemen waardoor hij binnen kwam op een zevende plaats.

Al de uitslagen op een rijtje;

Masters C/D
1- Hauterat Georges
2- Mertens Dirk
3- Verhaegen Guido
4- Lammens Mario
5- Meerburg Peter

Masters B
1- Sleeckx Dannyy
2- Nerinckx Stefan
3- Janssens Simon
4- Mellaert Bert
5- Logier Christophe

Masters A;
1- Geluykens Kenny
2- Arnouts Tom
3- Leaerts Joeri
4- Wouters Tim
5- Janssens Jurgen

Elite 3
1- Cop Kristof
2- Pauwels Dries
3- Houben Björn
4- Timmermans Tom
5- Vermeiren Stef

Nieuwelingen 1ste Jaars
1- Van Den Boer Arthur
2- De Gendt Leander
3- Vanden Eynde Mats
4- Jacobs Lennes
5- Daelmans Lars

Nieuwelingen 2de Jaars
1- Van Den Broek Axel
2- Tielens Zander
3- Allaer Thorben
4- Vancompernolle Tibo
5- Dries Tjalle

Meisjes U17
1- Vandevijver Fleur
2- Szekely Emma
3- Laurijsen Sanne
4- Sonnemans Sara
5- Bakovic Aoife

Dames Elite / Meisjes Junioren
1- Kuyper Elodie
2- Maes Shana
3- Van Wunsel Lise
4- Sas Lore
5- Coppens Nette

Junioren Heren
1- Geudens Robbe
2- Van Den Boer Seppe
3- Daelmans Bengt
4- Jacobs Rune
5- Sprangers Bram

U23 / Elite 2
1- Uytdewilligen Ingmar
2- De Vet Sander
3- Van Campenhout Jetze
4- Vervoort Wout
5- Baers Arne


Al de uitslagen kan je nog eens raadplegen op Cycling Vlaanderen.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts