Luca Braidot zegeviert en Caroline Bohé neemt de algemene leiding in de tweede dag van de 4 Stage MTB Race Lanzarote.

Luca Braidot zegeviert en Caroline Bohé neemt de algemene leiding in de tweede dag van de 4 Stage MTB Race Lanzarote.

De tweede dag van de 4 Stage MTB Race Lanzarote liep in bijna alle opzichten op dezelfde manier als de eerste. Op het weerfront werden onze bikers gezegend met weer een mooie zonnige dag en temperaturen boven de 20°C, met zeer weinig wind. En het was weer een extreem snelle race, vanaf het startschot tot aan de finish. Ze klommen de eerste helft van dit 60 km lange parcours, en reden daarna weer bergafwaarts naar Club La Santa voor de rest van de wedstrijd.

De snelle route van vandaag leidde de deelnemers door het spectaculaire vulkaanlandschap van Lanzarote en de adembenemende omgeving die perfect is voor de mountainbike. Onze bikers werden geconfronteerd met een dag vol contrasten, van brede paden tot snelle vulkanische steenpaden, maar ook veeleisende zandpaden die onze concurrenten tot het uiterste duwden.

De lat lag vanaf het begin hoog, waarbij de kopgroep geleidelijk aan afnam van meer dan 20 in de eerste etappes tot een vijftal bikers in het laatste stuk. De leider , de Pool Bartlomeij Wawak, domineerde vandaag opnieuw de wedstrijd, maar kon de Italiaan Luca Braidot, met slechts enkele meters voorsprong op de Pool, niet tegenhouden. Wawak behoudt de leiderstrui terwijl we de derde etappe van morgen ingaan. De Spaanse Sergio Mantecón maakte de top drie voor de tweede dag op rij en heeft nog steeds een kans in het algemeen klassement, met weinig verschil tussen de koplopers. Onze landgenoot Lukas Malezswewski eindigde, net als gisteren, zevende vandaag.
Wie er nu precies op het laatste podium van de 4-Stage MTB Lanzarote zal staan, zal na de tijdrit van morgen duidelijker worden.

De vrouwenwedstrijd was even krap, maar de Deense Caroline Bohé verdedigde haar voorsprong in stijl, won de wedstrijd van vandaag en nam de leiding in het algemeen klassement. Maar het was geen gemakkelijke overwinning. Blaza Pintaric brak ongeveer halverwege de race open en daagde Bohé schaamteloos uit om aan de leiding te gaan. Toch wist Bohé op het laatste stuk Pintaric in te halen en daarmee de leiderstrui op de derde dag op te eisen.

De Italiaan Gretha Seiwald haalde vandaag voor het eerst het podium en eindigde op de derde plaats. Maar haar landgenoot en de winnares van gisteren, de Italiaan Chiara Teocchi, en de Canadese Emily Batty zijn beide op het parcours gecrasht en zijn daardoor achterop geraakt. Ondanks het feit dat ze een van de jongste meisjes in de line-up is, is Caroline Bohé misschien wel een van de meest ervaren in dit specifieke evenement, omdat ze al vele malen in Lanzarote heeft meegedaan en met kennis van zaken over deze paden. Dit kan het verschil maken in dit sterke vrouwenveld.

Morgen zal de uitkomst van de 4 Stage MTB Lanzarote doorslaggevend zijn. De startlijn gaat naar Famara Beach, met een spectaculaire omgeving voor de intense individuele tijdritten die onze bikers te wachten staan. Ze zullen 21 km vrijwel onafgebroken klimmen tot ze de Ermita de las Nieves (een kleine kapel op de top van de kliffen) bereiken, waar ze beloond zullen worden met enkele van de mooiste uitzichten die Lanzarote te bieden heeft. Er zal geen ruimte zijn voor vergissingen voor degenen die de eindoverwinning in het vizier hebben. Alles zal worden onthuld na onze start om 09:00 uur.

Foto en bron: organisatie 4 Stage MTB Lanzarote