Lucinda Brand pakt de winst in de Superprestige te Heusden Zolder

Lucinda Brand pakt de winst in de Superprestige te Heusden Zolder

Lucinda Brand volgt zichzelf op met de winst te pakken in de wedstrijd op tweede Kerstdag in Heusden – Zolder. De tweede plaats was voor de wereldkampioene Alvarado en de derde plaats ging naar Annemarie Worst.

Zaterdag, 26 december 2020 stond de zevende manche van de Superprestige veldrijden in Heusden – Zolder op de agenda. Dit keer werd de wedstrijd opgenomen in het klassement van de Superprestige en niet meer in dit van de wereldbeker. Maar organisator Koen Manu had niks aan het parcours gewijzigd en vooraf verkennen was niet aan de orde.

Bij de vrouwen beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Lucinda Brand en Ceylin Del Carmen Avarado stonden maar slechts twee punten van elkaar verwijderd in het klassement. Dus het werd rijden op het scherp van de snee.

Het was bij de start onmiddellijk duidelijk dat de Nederlandse dames er een snelle wedstrijd zouden van maken op deze snelle omloop. Het was Annemarie Worst die als eerste het veld indook (na een terugkeer van een rustmoment). Maar wereldkampioene Alvarado was niet ver weg. Ook Lucinda Brand en Denise Betsema waren er als de bliksem bij om hun positie voorin in te nemen. Belgische Kampioene Sanne Cant had een matige start. Zij zou haar eigen cross rijden en nooit een rol van betekenis gaan spelen.

Het was duidelijk dat de wereldkampioene op de technische stroken net iets beter was dan Brand, maar die liet haar niet doen. In de tweede ronde ging zij eens aan de boom schudden en iedereen wist dat ze moesten opletten. We kregen voorin een kopgroep van vijf rensters : Brand, Alavardo, Betsema, Worst en Van der Heijden. Maar eens de snelheid omhoog ging, hing van der Heijden aan de rekker.

Het tempo lag zo hoog dat elk foutje afgestraft werd. Ook de koplopers konden hier niet aan ontkomen. Toen Alvarado ten val kwam, kon Brand even het tempo de hoogte in jagen. Maar lang duurde het niet, twant op dat ogenblik reed Brand lek en moest een wissel uitvoeren. Hierdoor verloor zij even de aansluiting voorin.

Maar ze panikeerde niet en kwam terug in de wedstrijd. Brand probeerde iedereen onder druk te zetten maar slaagde er niet in om weg te rijden van de concurrenten.

Zou het een koninklijke sprint worden in de laatste ronde? Brand probeerde nog wel maar alles werd meteen beantwoord. Dus we kregen een sprint om de winst die in het voordeel van Lucinda Brand beslecht werd. De tweede plaats was voor de wereldkampioene Alvarado en de derde plaats was voor Annemarie Worst.

Daguitslag :

  1. Brand
  2. Alvarado
  3. Worst
  4. Betsema
  5. Bakker
  6. Van der Heijden
  7. Kay
  8. Alicia Franck
  9. Anne Tauber
  10. Laura Verdonschot

Morgen zullen ook zij aan de start komen in de wereldbeker van Dendermonde.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Sporza