Lucinda Brand zegeviert in Bredene

Lucinda Brand zegeviert in Bredene

Eén dag na haar zege in Loenhout, heeft Lucinda Brand ook de Bricocross van Bredene op haar palmares geschreven. In de slotronde reed ze weg van Loes Sels, die tweede werd. Eva Lechner vervolledigde het podium. 

Eva Lechner was de snelste startster. Ze kreeg daarna het gezelschap van Loes Sels, Rochette en Compton. Ook Brand kon de aansluiting maken.

Bij het ingaan van de tweede ronde reden Brand en Sels met wat voorsprong aan de leiding voor Lechner, Arzuffi, Kasteleijn en Gonzalez Blanco.

Halfkoers reed ze weg van Sels, maar die kon haar wat later weer bijbenen. 

Ze reden beiden samen in de laatste ronde met vijftien seconden voorsprong op Lechner. In een technische strook halfweg de laatste ronde moest Sels passen en zo kon Brand naar de zege snellen. 

‘ Het was een snelle, zware koers met heel wat wind. De ondergrond was plakkerig, maar ik had een goede start. Sels reed heel sterk en zette me onder druk. In de laatste ronde plaatste ik de laatste harde aanval en het lukte me van haar weg te rijden. Het is super om mijn laatste race van 2018 te winnen. Nu is het tijd voor wat rust en wat extra training voor de nationale kampioenschappen,’vertelde Brand na afloop. 

Foto: Marc Bluys